Har utviklet smarte kuler

Endrer retning i lufta for å treffe bevegelige mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), som ligger under det amerikanske forsvarsdepartementet, har utviklet kuler som forandrer retning i lufta.

Varmesøkende missiler, som søker seg mot et mål, har vært i bruk lenge. Det DARPA nå har utviklet er kuler som kan skytes ut av vanlige rifler, som har lignende egenskaper.

Teknologien ,som går under navnet Extreme Accuracy Tasked Ordnance (EXACTO), benytter seg av et optisk veiledningssystem, som hjelper kula å nå sitt virkelige mål. Dermed kan kula styres til å å treffe mål som ligger utenfor skuddlinjen, eller mål i bevegelse.

Som videoen over viser, treffer kulene målet med en skremmende sikkerhet.  

- I tråd med DARPAS oppdrag har EXACTO klart det vi en gang trodde var umulig: Å endre en kules retning for å treffe et mål, sier Jerome Dunn i en pressemelding på DARPAS hjemmesider.

- I denne demonstrasjonen (i videoen over), er det brukt en standardrifle. Vi ser at EXACTO gjør det mulig å treffe objekter i bevegelse med ekstrem treffsikkerhet, på steder som ville vært utilgjengelige med tradisjonelle kuler, sier Dunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer