Hagen-lekkasjene:

- Har vært bekymret

Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt vurderte å ta grep da det lekket detaljer fra Hagen-etterforskningen.

BEKYMRET OVER LEKKASJER: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt avbildet på sitt kontor i Ski kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKYMRET OVER LEKKASJER: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt avbildet på sitt kontor i Ski kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble det kjent at Øst politidistrikt sender en undersøkelsessak til Spesialenheten etter lekkasjer til pressen i Northug-saken.

- Vi opplever at det kom ut detaljert informasjon om saken, som vi er bekymret for at stammer fra våre systemer og dokumenter. Derfor besluttet vi å sende dette til Spesialenheten, sier politimester Ida Melbo Øystese til Dagbladet.

Hun vil ikke gi detaljer om hva lekkasjene går ut på fordi saken nå skal etterforskes av Spesialenheten. Hun understreker at det også er opp til dem å fastslå om det er enkeltpersoner eller selve politidistriktet som har sviktet.

Dagbladet er imidlertid kjent med at flere medier har vist til «politikilder» på at 10 gram kokain ble funnet hjemme hos Petter Northug. På pressekonferansen fredag bekreftet han at kvantumet stemmer.

- Krevende for Tom Hagen

Fra før er politidistriktet anmeldt av Tom Hagens forsvarer Svein Holden, også for lekkasjer.

Holden har tidligere uttalt til NRK at han mener Tom Hagen er forhåndsdømt og at taushetsbelagte opplysninger har kommer ut gjennom lekkasjer fra politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer