- Har vært en brikke i et spill

FROGNER (Dagbladet): Forsvarer Steinar Wiik Sørvik hevder at Lars Grønnerød bare har vært et uvitende redskap for ekteparet Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Lars har bare vært en brikke i et større spill - spillet om Orderud gård, sa Wiik Sørvik i sin prosedyre.

Lars Grønnerød, tydelig preget av alvoret, hørte i går ettermiddag at hans forsvarer ba om full frifinnelse for medvirkning til trippeldrapet. Wiik Sørvik mer enn antydet at det var ekteparet Per og Veronica Orderud som avfyrte de fatale skuddene inne i kårboligen.

- Henrettelsen av Kristian Orderud har nærmest et rituelt preg, hvor han først blir skutt i senga og deretter tatt opp for å bli skutt i nakken. Det er som en pakt mellom gjerningspersonene: «Dette er vi sammen om - nå har jeg skutt. Nå må også du gjøre det,» sa Wiik Sørvik.

Steinar Wiik Sørvik hevdet at Lars ikke kjente til drapsplanene da han ga drapsrevolveren «Lillegutt» fra seg, og at han derfor ikke kan dømmes. Han mener det fellende beviset er ekteparet selv: Fra den dagen Lars hevder våpenet ble levert, var det ikke mer kontakt.

- Etter dette ble det dødt - dødt. Per og Veronica ringte ikke Lars mer. De hadde ikke lenger behov for redskapet Lars, sa Wiik Sørvik. Han sa at Lars aldri fikk vite at revolveren skulle brukes til drap og framsatte en teori om at 40000 andre magasiner kan ha sittet i våpenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer