Brannen i Sokndal

- Har vært en hektisk natt

Det er ikke kontroll på flammene i Sokndal, og det er fremdeles frykt for spredning.

SKOGBRANN: Innsatsleder i politiet, Kjetil Østholt, sier det kan bli aktuelt å evakuere flere. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer Vis mer

SOKNDAL (Dagbladet): Det er fortsatt ikke kontroll over den voldsomme brannen som herjer i Sokndal kommune i Rogaland.

- Status er den samme som tidligere. Det er ikke full kontroll, sier politiets innsatsleder på stedet, Kjetil Østholt til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at de frykter for mer vind som kan øke sjansene for ytterligere spredning av den voldsomme brannen.

- Vind kan bety spredning

- Det brenner bra mange steder. Vind kan bety spredning, sier Østholt.

Likevel ser han lyst på at det i dag vil bli satt inn tre ekstra helikoptre som vil bidra i slokkingsarbeidet.

- Per nå er det ikke fare for husstander, men brannen nærmer seg bebyggelse noen plasser. Antall evakuerte er det samme som i går kveld, men dette er noe vi vurderer fortløpende, sier innsatslederen.

I natt har det vært ute 40 - 50 personer som drev med aktiv brannslukking, og det kommer inn nye folk onsdag morgen.

Rådmann Karl Johan Engelhart Olsen i Sokndal kommune er imponert over «den formidable» innsatsen som er lagt ned så langt.

SISTE NYTT: Skogbrannen i Sokndal herjer fortsatt onsdag morgen. Reporter: Trym Mogen. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

- Hektisk natt

- Mannskaper har vært ute i natt for å begrense brannen så mye som mulig. Det har vært en hektisk natt med stor aktivitet i krisestaben. Det er lagt en strategi for hvor vi skal sette inn innsatsen. Jo mer vind det blir, dess vanskeligere blir slokkingsarbeidet, sier Engelhart Olsen.

- Hvordan ble brannen så stor?

- Det er kjempetørt i terrenget, og vinden tok seg kraftig opp utover ettermiddagen i går, sier rådmannen.

I morgentimene settes det inn nye mannskaper i slokkingsarbeidet, slik at det vil være 150 personer totalt sett som kjemper mot flammene.

«Det brenner fortsatt kraftig, og det er ikke kontroll på brannen. Det har så langt brent over ca. 6000 mål», skriver operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i en pressemelding klokka 05.35 onsdag morgen.

Operasjonslederen skriver at brannen har spredd seg til Jøssingfjorden, der blant annet et naust er nedbrent.

«Det er bekymring rundt om brannen vil spre seg til Knubedal og videre retning mot Sogndalsstranda, og det planlegges for nødvendige tiltakt», skriver Ragnhildstveit.