Helikopterstyrt i Alta

- Har vært konfirmasjonsleder for flere av dem

Sokneprest Øyvind Oksavik i Alta kjente flere av de involverte i den fatale helikopterulykken.

HELIKOPTERSTYRT: Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta. Alle de seks om bord døde, bekrefter politiet søndag morgen. Video: Vilde Øines Pedersen Vis mer

- Jeg var på pårørendesenteret hele lørdag kveld, og har fått bekreftet at jeg har vært konfirmasjonsleder for flere av de involverte i dødsulykken. Det berører meg i høyeste grad, sier sokneprest i Alta, Øyvind Oksavik, til Dagbladet.

Politiet bekrefter søndag morgen at seks personer omkom etter at et helikopter styrtet i Kvenvik-området, i Alta i 17-tida lørdag ettermiddag.

BERØRT: Sogneprest Øyvind Oksavik i Alta brukte kvelden i går på pårørendesenteret. Det viser seg at han har vært konfirmasjonsleder for flere av de involverte i den tragiske helikopterstyrten. Foto: Kirken.no
BERØRT: Sogneprest Øyvind Oksavik i Alta brukte kvelden i går på pårørendesenteret. Det viser seg at han har vært konfirmasjonsleder for flere av de involverte i den tragiske helikopterstyrten. Foto: Kirken.no Vis mer

Den tragiske ulykka skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell, der festivaldeltakere kunne få anledning til å fly helikopter.

Åpen kirke

Oksavik sier kirken møter krisesituasjonen med å være til stede. Prosten sitter i kriseledelsen, de opprettet pårørendesenter i går med to prester til stede, og de hadde også prester i området ved åstedet.

I går var det åpen kirke i Nordlyskatedralen i Alta, og det vil det også være søndag klokka 18.

- Alta er et lite lokalsamfunn med 20 000 innbyggere. Vi kjenner på det alle sammen, sier Oksavik.

Også Alta-ordfører Monica Nielsen er dypt berørt av den tragiske ulykken.

- Preger oss hardt

- Jeg finner ikke ord for den sorgen jeg kjenner på. Jeg vet ikke om det ordet finnes, uttalte Nielsen til Dagbladet i går og la til:

- Det er en veldig, veldig trist dag for altasamfunnet. Nå må vi sørge for at berørte har noen å snakke med. Ulykken preger oss hardt, og Alta kommer til å være preget i lang tid framover, sier ordføreren.

Festivalledelsen i Høstsprell opplyste i går kveld om at kveldens konserter er avlyst på grunn av helikopterulykken.

- Det er dypt tragisk det som har skjedd, og vi er alle i sjokk. Festivalledelsen har nå fokus på å ivareta våre gjester og involverte her i på festivalen på best mulig måte. Festivalledelsens tanker går nå til pårørende. Vi ønsker å holde dørene åpen, slik at de som ønsker å være sammen i kveld får anledning til det. Kriseteam fra Alta kommune er tilgjengelig i festivalområdet i kveld, heter det i meldinga.