Lan Marie Berg om hets og trusler:

- Har vært veldig redd

Siden hun ble byråd i 2015 har Lan Marie Nguyen Berg (MDG) levd med hets og trusler. Likevel har hun aldri angret på at hun ble politiker.

TØFFE TAK: Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har levd med hets og trusler siden hun ble byråd i Oslo i 2015. - Man lærer seg dessverre å leve med det, sier hun til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TØFFE TAK: Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har levd med hets og trusler siden hun ble byråd i Oslo i 2015. - Man lærer seg dessverre å leve med det, sier hun til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da politiet tok kontakt med meg, var de opptatt av at de gjerne kunne stille opp for en prat samme kveld. Det setter jeg veldig pris på og jeg ble lettet da de tok kontakt. Men for meg var det liksom ikke noe nytt som hadde skjedd. Denne situasjonen har vært den samme over mange år, sier Lan Marie Berg (MDG) til Dagbladet.

Det var i slutten av mai at redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter delte omkring 50 skjermbilder på Facebook fra kommentarfelt som inneholder hets mot Berg.

«Riskoker'n må ut. Rett i fengsel», «Kjerringfaenskapet er kriminell», «Skad ho for livet», og antydninger om at det finnes «en kjeller på Akershus festning» for «sånne som henne», var blant kommentarene.

Omtalen fikk blant annet også olje- og energiminister Tina Bru til å reagere kraftig. Det samme gjorde politiet, som igangsatte etterforskning.

I alt ble tre straffesaker opprettet. En av disse ble henlagt etter bevisets stilling, mens det ble utstedt ordre om to forelegg for hensynsløs atferd overfor Lan Marie Berg, skrev politiet i en pressemelding forrige uke.

Men for Berg selv, har dette vært en del av livet i seks år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer