Minnes søsteren:

- Har vært vondt for oss alle

Familien til 22. juli-terrorens yngste offer, Sissi (14), sier at det nye minnesmerket danner samhold. - Det blir lettere å prate når vi alle vet hvor vondt det har vært, og fortsatt er, sier søsteren Savannah.

MINNES SØSTEREN: Savannah (i front) og Sidney minnes søsteren Sharidyn, også kjent som Sissi - 22. juli-terrorens yngste offer. Foto: Kjersti Lien / Dagbladet
MINNES SØSTEREN: Savannah (i front) og Sidney minnes søsteren Sharidyn, også kjent som Sissi - 22. juli-terrorens yngste offer. Foto: Kjersti Lien / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UTØYKAIA (Dagbladet): Lørdag åpnet regjeringen det nasjonale minnestedet etter terroren i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011, hvor 77 mennesker mistet livet.

- Representerer liv

Terrorens yngste offer var Sharidyn Svebakk-Bøhn, også kjent som Sissi. Hun ble bare 14 år gammel.

I anledning åpningen av minnesmerket møter Dagbladet familien hennes på Utøykaia. Moren Vanessa Svebakk, far Odd Roger Bøhn og søstrene Savannah (17) og Sidney (12).

- Stedet vi står på representerer for oss liv, og ikke død. Dette var det siste stedet Sissi var i live før hun satte sine føtter på Utøya, sier Vanessa.

Minnesmerket som er vedtatt og nå satt opp består av 77 bronsesøyler, som skal symbolisere og representere ofrene etter den tragiske dagen for snart elleve år siden.

På vei over til Utøya forteller moren at de synes minnesmerket er fint.

- Viktig for oss

På hver og en av søylene står navnene til de som ble drept gravert inn. Men Sharidyns navn står imidlertid ikke der. Vanessa understreker at det ikke er noe dramatikk rundt valget, men at da spørsmålet kom i fjor høst, var ikke yngstedattera klar for å ha navnet til søsteren på en av søylene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer