- Har valgt de undertryktes side

Raftostiftelsen hyller biskop José Raúl Vera Lopéz.

HEDRET: Raftoprisen 2010 ble tildelt den katolske biskopen José Raúl Vera López fra Saltillo, Mexico. Prisutdelingen skjedde på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
HEDRET: Raftoprisen 2010 ble tildelt den katolske biskopen José Raúl Vera López fra Saltillo, Mexico. Prisutdelingen skjedde på Den Nasjonale Scene i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Biskop José Raúl Vera Lopéz har valgt de undertryktes side, framholdt lederen i priskomiteen i Raftostiftelsen, Siri Gloppen, da hun delte ut Raftoprisen i Bergen søndag.

Den 65 år gamle mexicanske biskopen Raúl Vera har vært i Norge den siste uken. Under prisutdelingen på Den Nationale Scene søndag ble han hyllet for sitt arbeid for menneskerettigheter og undertrykte grupper i hjemlandet.

Hjelper mennesker Lederen i priskomiteen viste til at prismottakeren blant annet har engasjert seg sterkt for migranter. Det er mennesker fra land lenger sør som er på vei til USA i håp om en bedre framtid. Mange av dem utsettes for overgrep når de reiser gjennom Mexico.

- Don Raúl arbeider politisk for å sikre migrantenes rettigheter. Men han engasjerer seg også for enkeltpersoner som trenger hjelp straks. Han har hjulpet til med å etablere to sikre oppholdssteder som har hjulpet 40 000 migranter, sa Gloppen.

Narkotikakamp Biskop Raúl Vera har engasjert seg i kampen mot narkotikakartellene som får stadig mer makt i Mexico.

Gloppen viste til at han samtidig retter sterk kritikk mot myndighetene for deres brutale framgangsmåte som setter lov og rett til side. Han krever at kampen mot narkotikaindustrien må føres med bruk av lovlige midler, og peker på at de sosiale forholdene i Mexico må bedres for å svekke grunnlaget for narkotikakartellene. Kritikken har ikke gjort biskopen populær blant politikere og myndighetspersoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer