Har varslet alle grenseoverganger om den savnede jenta (2) og en annen person

Politiet frykter at jenta kan være på vei ut av landet.

FORSVUNNET: Ved 13-tiden i dag ble hennes mor funnet død. Nå er hun savnet. Politiet har varslet alle grenseoverganger om å se etter henne og en annen person. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Ved 13-tiden i dag ble hennes mor funnet død. Nå er hun savnet. Politiet har varslet alle grenseoverganger om å se etter henne og en annen person. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En to år gammel jente er savnet etter dødsfallet på Grua i Lunner i dag.

Politiet kom til boligen der en familie fra Afghanistan bor, og fant en ung kvinne død. Politiet åpner tror nå at kvinnen er drept.

Kort tid etter ble det klart at datteren (2) ikke kunne gjøres rede for.

Nå er alle grenseoverganger varslet om å se etter jenta (2) og en annen person.

Det bekrefter kontorsjef i Toll øst, Wenche Fredriksen for Dagbladet.

- Det har kommet en fax rundt til grensetollstedene om å holde utkikk etter jenta og en annen person sier Fredriksen til Dagbladet.

2-åringen har status som savnet, men det er uklart hva slags status personen politiet mener kan reise sammen med henne har.

Steinar Mæhlum hos politiet i Vestoppland sier et det ikke er noen siktede eller mistenkte etter forsvinningen og det mistenkelige dødsfallet.

Full riksalarm Politiadvokat Mari Hasle Lauritzen sier seint i kveld at politiet har slått full riksalarm.

- Vi har vurdert saken fortløpende, og mener vi har grunn til å tro at vi står overfor et drap. På bakgrunn av det er vi bekymret for den to år gamle jenta.

- Vi vet ikke hvor jenta er. Vi har slått full riksalarm, noe som innebærer at vi har varslet alle politidistrikter og grenseoverganger. Jenta er også etterlyst internasjonalt, sier hun.

Politiet har kontroll på alle som bodde i huset.

- Vi har kontroll på alle som bodde i huset. Nå innhenter vi viktig informasjon i vitneavhør og får også en del viktige tips, sier politiadvokaten.

Politiet fikk først melding om saken klokken 12.29. Klokken 19.30 ble liket av kvinnen båret ut.

Politiet ber alle som sett noe utenom det vanlige i området om å ta kontakt på telefon 611 51 579.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

BÆRES UT: Den døde kvinnen, som var den savnede jentas mor, bæres ut av boligen på Grua i Lunner ved 19.30-tiden. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BÆRES UT: Den døde kvinnen, som var den savnede jentas mor, bæres ut av boligen på Grua i Lunner ved 19.30-tiden. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer