Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har varslet norsk politi om antatt IS-medlem ettersøkt i Sverige

Skal ha planer om å gjennomføre et angrep i Europa.

ETTERSØKT: Mutar Muthanna Majid er antatt medlem av terrorgruppa IS og ettersøkt i Sverige. Han skal ha planer om å gjennomføre et terrorangrep i Europa, ifølge politidokumenter. Foto: Expressen
ETTERSØKT: Mutar Muthanna Majid er antatt medlem av terrorgruppa IS og ettersøkt i Sverige. Han skal ha planer om å gjennomføre et terrorangrep i Europa, ifølge politidokumenter. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrormistenkte mannen som er ettersøkt av svensk politi, er medlem av ekstremistgruppa IS og skal ha planer om å gjennomføre et angrep i Europa, viser et politidokument Expressen har fått tilgang til.

- Sikkerhetspolitiet er gjort kjent med at Mutar Muthanna Majid, som er medlem av IS, har reist fra Irak og Syria til Tyskland og siden videre til Sverige. Han er ifølge opplysninger involvert i planer om å gjennomføre et terrorangrep i Europa, heter det i politiets dokument.

Politidirektoratet i Norge har nå varslet alle politidistriktene om å være oppmerksom på den terrormistenkte IS-tilhengeren som er ettersøkt av svensk politi.

- Politidirektoratet har sendt ut varselmelding til alle politidistrikt i Norge om dette, opplyser pressevakt i Kripos, Rebekka Bredesen til NTB.

Ifølge NRK kan ikke norske myndigheter utelukke at mannen befinner seg i Norge.

Høynet trusselnivå Videre oppfordrer Säpo politibetjenter som skulle treffe på Majid om umiddelbart å ta kontakt med enheten som har utstedt arrestordre på mannen.

Dette for å vurdere ytterligere etterforsknings- eller tvangstiltak. Ifølge Expressen tok svensk politi beslutningen om å ettersøke Majid allerede tirsdag kveld.

Onsdag økte Säpo beredskapsnivået i landet til fire av fem på grunn av «konkret etterretningsinformasjon».

 Ifølge Aftonbladet , som har det samme bildet, er skal mannen være i 25-årsalderen og irakisk statsborger. Han skal ifølge avisa ha vært i Syria og kriget for IS og det skal være han som førte til at beredskapsnivået i Sverige ble hevet.
Säpo kommenterer ikke Bildet av den ettersøkte mannen skal ha blitt «vasket», slik at bakgrunnen og andre identifiserbare elementer er fjernet.

Dette fordi den mistenkte mannen ikke skal kunne avgjøre når eller hvor bildet ble tatt, dersom han skulle se det. Säpo er tilbakeholdne med å offentlig gi informasjon om mannen og vil ikke bekrefte hans identitet eller at bildet av ham er det de har sendt til politiet.

De kan derimot bekrefte at det har kommet inn mange tips fra publikum.

- Det kommer hele tiden, sier vakthavende ved Säpos pressetjeneste, Hans Vikander, til nyhetsbyrået TT.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!