- Har venner og familie som drikker for mye

52 prosent av de spurte i en undersøkelse.

KJENNER FOLK MED PROBLEMER: Mer enn halvparten av de spurte i en fersk undersøkelse sier de har venner eller familie som drikker for mye. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
KJENNER FOLK MED PROBLEMER: Mer enn halvparten av de spurte i en fersk undersøkelse sier de har venner eller familie som drikker for mye. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos MMI for organisasjonen Av-og-til, viser at 64 prosent mener nordmenn flest har en dårlig drikkekultur.

Hele 92,6 prosent er helt eller delvis enig i at de selv har alkovett, men 52 prosent sier de har venner eller familie de synes drikker for mye.

- Det finurlige med alkohol er at vi stort sett synes at alle andre har et problem, mens vi selv takler det å drikke på en OK måte. Det er påfallende at så mange som 64 prosent av oss har et anstrengt forhold til den norske drikkekulturen som de fleste av oss er vokst opp med og er en del av, sier Kari Randen, daglig leder i Av-og-til.

I husstander med en inntekt over 800.000 kroner sier 57 prosent at de har venner eller familie med for stort inntak av alkohol.

Bare 5 prosent er helt eller delvis uenig i at de har alkovett.

Ifølge organisasjonen Av-og-til har alkoholkonsumet i Norge steget med 40 prosent de siste 15 årene. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer