Har ventet måneder på avhør

I desember ble faren anmeldt for overgrep mot sin åtte år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember ble faren anmeldt for overgrep mot sin åtte år gamle datter. Fortsatt har ikke politiet avhørt ham.

- Sist jeg ringte for å høre om det skjer noe, ble jeg fortalt at politiet har lagt igjen beskjed om at han må melde seg til avhør på steder der de tror han kan komme innom. Etter min mening er det rett og slett ikke godt nok, sier moren til Bergens Tidende.

Av hensyn til datteren vil hun være anonym.

Jentas bistandsadvokat May Britt Løvik har gjentatte ganger purret på politiet om fremdriften i saken etter at jenta var i dommeravhør i begynnelsen av februar.

- Det som har vært mitt hovedfokus, har vært å få avklart om jenta må inn til ytterligere avhør. Hvis hun må det, mener jeg det må skje snarest mulig. Det er ikke heldig for en liten jente å måtte vente på en avklaring i en så alvorlig sak. Hun trenger å få lagt saken bak seg så raskt som mulig, sier Løvik.

- Vi har gjort de etterforskningsskritt vi kan på dette stadiet i saken, utenom å avhøre den siktede. Det at han ikke er avhørt, gjør også etterforskningen vanskeligere for oss, så vi er svært interessert i å få snakket med ham, sier Tore Salvesen, politistasjonssjef i Bergen Vest.

Mannen har ikke noen fast adresse, og det er dette som har skapt problemer for politiet, ifølge Salvesen.

(NTB)