- Har ventet på smellet

Dørvakter i Oslos uteliv mener det bare var et tidsspørsmål før det smalt i Oslo. - At skytingen skjedde på Snorre Kompagniet, kom ikke som en overraskelse på noen. Vi har venta på det skulle skje noe alvorlig akkurat der, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dørvakter Dagbladet har vært i kontakt med etter skyteepisoden natt til lørdag, sier de ikke er overrasket over at det har endt med drap.

Flere av personene, som av yrkesmessige hensyn ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, forteller at situasjonen ved mange utesteder har blitt veldig tilspisset de siste årene. Særlig får Snorre Kompagniet kritikk for sin behandling av gjester med en annen hudfarge.

Bare et par uker før de fatale skuddene smalt, ble det uttrykt bekymring fra flere med kjennskap til miljøet for at det ganske snart kunne skje noe tragisk på dette utestedet.

- Måtte komme

- Snorre har i lengre tid hatt som politikk å nekte mørkhudede adgang. Det provoserte mange mørkhudede, hevder en kilde overfor Dagbladet.

Mange uttrykker stor forbauselse over at dette skjer, fordi innehaveren av stedet er pakistansk.

Den drapssiktede 20-åringen som er mistenkt for drapet på Reppe, hevder at det lå rasistiske motiver bak da han ble nektet adgang natt til nattklubben lørdag kveld.

- Jeg ble nektet fordi jeg var mørkhudet, og ble provosert over vaktenes holdning, skal 24-åringen ha forklart i politiavhør. Han får nå støtte av flere som personer som har kjennskap til utelivsbransjen generelt og Snorre Kompagniet spesielt: - Jeg tror på det den drapssiktede 20-åringen forteller. Det har vært kjent i miljøet ganske lenge at vaktene på Snorre Kompagniet er mer restriktive mot gjenger og utlendinger enn andre utesteder, sier en annen kilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer