Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har ventet på smellet

Dørvakter i Oslos uteliv mener det bare var et tidsspørsmål før det smalt i Oslo. - At skytingen skjedde på Snorre Kompagniet, kom ikke som en overraskelse på noen. Vi har venta på det skulle skje noe alvorlig akkurat der, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørvakter Dagbladet har vært i kontakt med etter skyteepisoden natt til lørdag, sier de ikke er overrasket over at det har endt med drap.

Flere av personene, som av yrkesmessige hensyn ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, forteller at situasjonen ved mange utesteder har blitt veldig tilspisset de siste årene. Særlig får Snorre Kompagniet kritikk for sin behandling av gjester med en annen hudfarge.

Bare et par uker før de fatale skuddene smalt, ble det uttrykt bekymring fra flere med kjennskap til miljøet for at det ganske snart kunne skje noe tragisk på dette utestedet.

- Måtte komme

- Snorre har i lengre tid hatt som politikk å nekte mørkhudede adgang. Det provoserte mange mørkhudede, hevder en kilde overfor Dagbladet.

Mange uttrykker stor forbauselse over at dette skjer, fordi innehaveren av stedet er pakistansk.

Den drapssiktede 20-åringen som er mistenkt for drapet på Reppe, hevder at det lå rasistiske motiver bak da han ble nektet adgang natt til nattklubben lørdag kveld.

- Jeg ble nektet fordi jeg var mørkhudet, og ble provosert over vaktenes holdning, skal 24-åringen ha forklart i politiavhør. Han får nå støtte av flere som personer som har kjennskap til utelivsbransjen generelt og Snorre Kompagniet spesielt:
- Jeg tror på det den drapssiktede 20-åringen forteller. Det har vært kjent i miljøet ganske lenge at vaktene på Snorre Kompagniet er mer restriktive mot gjenger og utlendinger enn andre utesteder, sier en annen kilde.

Framprovosert vold

For å hindre bråk på diskoteket skal grupper på mer enn fire ungdommer der vaktene hadde mistanke om at dette kunne dreie seg om gjengmedlemmer, konsekvent ha blitt avvist. Dette skal ha blitt vanlig praksis på flere utesteder i Oslo.

- Trusler er blitt en del av jobben. Vi får flere, av forskjellig slag, hver gang vi er på jobb. Men det er ikke avfyrt skudd utenfor hos oss tidligere, sier en av dørvaktene på Snorre Komagniet.

Det kom ikke overraskende at også Snorre Kompagniet ble utsatt for en skyteepisode.

- Det er ikke lenge siden det smalt på Barock, sier han og refererer til hendelsen i mai i år.

- Vi skjærer alle over én kam. Hos oss spiller det ingen rolle om du er nordmann eller pakistaner.
Han opplever at nordmenn har lettere for å respektere et avslag i døra, og at det er grunnen til at det er mindre bråk med dem.

- Problemene oppstår med pakistanerne. De tar ikke et nei for et nei, og truer med at de skal komme tilbake og «ta» oss.
- Jeg skal på jobb på torsdag, men er ikke redd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!