- Har verdens beste jobb

Tom Sagnes er en av Steigens WGI-millionærer. Nå har han tatt permisjon fra ferskvaredisken på samvirkelaget for å drive pengespill på heltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEIGEN (Dagbladet): - Jeg har verdens beste jobb, sier 32-åringen. Han tar imot Dagbladet med sønnen Lasse på skuldrene. Ettåringen skal få nyte godt av WGI, det har Tom bestemt:

- Lasse er min inspirasjon. Han skal overta verdiene jeg skaper. Kanskje kan jeg også legge fundament for generasjoner etter ham. Om 30 år kommer WGI til å være enda mer utbredt enn i dag. Innenfor Multi Level Marketing (MLM) _ nettverksdistribusjon _ blir WGI verdens største spillsted på nettet, spår Tom.

- Kan vi ikke bare kalle det pyramide?

- Deler av oppbyggingen er pyramideformet, men MLM er en egen bransje og har intet med tradisjonelle pyramider å gjøre. I WGI får man passordbeskyttet hjemmeside, tilgang til annen spill og gambling, adgang til aksjemarkedet samt lodder i et globalt, ukentlig lotteri.

Tom mener markedet er enormt:

- Nordmenn gambler for nesten 30 milliarder i året, bare gjennom Norsk Tipping. Det sier seg selv at vi kan få til enorme ting med WGI, slår Tom fast.

Han ble vervet i januar i fjor, etter tre måneder med overveielser. Han ble vervet av Dag Robertsen, som igjen ble vervet en som ble vervet av selve legenden i WGI-systemet, Mads Østvang. Eks-lensmannsbetjenten casher nå ukentlig inn 250.000 kroner, bare på «verveføttene» sine. Da oppgangen kom, sa Østvang opp på lensmannskontoret. Så flyttet han fra Steigen. Nå bor og driver han fra Spania.

- Mads sponset egenhendig 35 medlemmer. Han jobbet knallhardt, satt ni måneder i strekk foran PC'en. Nå «makser» han (hever maksimumsbeløpet på 250.000 kroner _ red.) hver uke. Et av mine mål er å få til det samme.

- Hvor mange millioner har du tjent?

- Ingen kommentar. Men for å anskueliggjøre hvor mye penger som er i omløp: I januar realiserte jeg noen aksjer til en verdi av 120.000 kroner. De kjøpte jeg møbler for. I dag er de samme aksjene verdt 1,4 millioner kroner.

- Angrer du?

- Jeg burde forutsatt fortsatt økning. I løpet av to år har aksjene i WGI steget med ca 18.000 prosent. Det er vanvittig.

- Hvordan ser din nye arbeidsdag ut?

- Jeg følger opp min egen organisasjon. Dessuten reiser jeg og leder opplæringsmøter. Jeg har vært i Bergen, Trondheim og Drammen, samt Borås og Gävle i Sverige. Stikkordet er fritid. Jeg kan jobbe når jeg vil, og hvor jeg vil. Er det godt vær, drar jeg på stranda. Vi har et ordtak i WGI. Det synes jeg er ganske godt:

Gjør jobben én gang. Få betalt gang på gang.

Tom Sagnes er opptatt av at folks ankepunkt mot WGI _ treg pengeoverføring _ snart er tilbakelagt.

- WGI har inngått avtale med Visa om en EU-godkjent kortløsning. Alle medlemmer får sitt eget kort. Man gir beskjed på nettet hvor mye man vil realisere _ og så går man i nærmeste minibank og hever beløpet.

LYKKELIG MILLIONÆR: </B>Tom Sagnes med sønnen Lasse og kona Kristin, som fortsatt jobber som helsesekretær og ikke er like interessert i WGI som husbonden. Ny BMW er noe av det familien har brukt WGI-penger til.