- Har vi vært i samme rettssal?

Aktor og forsvarer er uenige om drapsofferets personlighet på «dødens gård».

DØDENS GÅRD: Ragnar B. Abrahamsen ble funnet drept i låven 4. januar 2008. Foto: SCANPIX
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
DØDENS GÅRD: Ragnar B. Abrahamsen ble funnet drept i låven 4. januar 2008. Foto: SCANPIX Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Ifølge aktor Thorbjørn Klundseter var drapet på Ragnar B. Abrahamsen på Vollheim gård julen 2007 en ren avretting.

- Han er totalt forsvarsløs i det han blir skutt i bakhodet. Og de tre neste skuddene er rene avretningsskudd. Det viser at det er en klar og uttalt drapshensikt, sa aktor i sin prosedyre mandag.

Skjøt etter truslerOle Kristian Bjørnsen (31) har fra første dag erkjent at det var han som skjøt og drepte Abrahamsen på låven. Men han har forklart at skuddene falt fordi han var redd for Abrahamsen. - Han sa han skulle stikke kniven i meg hvis jeg sovnet, sa han i sin forklaring.

- Jeg er både frustrert, sinna og redd på samme tid. Og før jeg i det hele tatt rekker å tenke meg om så står vi inne på låven og jeg har trukket av det første skuddet. Da ble han truffet i hodet.

Kjente ikke gårdenDet blir forsvarer Gunhild Bergans jobb å overbevise retten om at drapet ikke var noen henretting. Hun rakk så vidt å starte sin prosedyre i ettermiddag.- Aktor sa at Ole Kristian Bjørnsens skudd var ren avretting og at han fulgte de overlegg som ble gjort på soverommet. At han har påtatt seg å drepe Abrahamsen. At han kommer inn tolv timer før som leiemorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer