<strong>Orientert:</strong> Siv Jensen ble orientert om de alvorlige beskyldningene mot sentralstyremedlem og ordførerkandidat Trond Birkedal allerede i 2009. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Orientert: Siv Jensen ble orientert om de alvorlige beskyldningene mot sentralstyremedlem og ordførerkandidat Trond Birkedal allerede i 2009. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Har visst i 17 måneder

Siv Jensen bekrefter at hun har kjent til overgrepsanklagene mot Trond Birkedal helt siden oktober 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overfor Dagbladet kommer Siv Jensen i kveld med en innrømmelse som klistrer henne personlig til hvordan partiet har håndtert de alvorlige beskyldningene mot partitoppen Trond Birkedal.

Han er nå siktet for å ha hatt sex med en 15 år gammel gutt i 2008.

Da partiledelsen ble kjent med beskyldningene mot Birkedal skal han ha blitt kalt inn til et oppklaringsmøte med generalsekretær Geir Mo. På spørsmål fra Dagbladet om hun er helt sikker på at denne runden med Birkedal var i 2009, og ikke i 2008 svarer Siv Jensen slik:

- Jeg er ganske sikker på at dette er 2009. Min hukommelse sier meg det.

Seint i går kveld bekreftet hun via sin talsmann Frode Martin Stie at hun personlig har vært kjent med overgrepsanklagene helt siden oktober 2009.

Fortalte
Fram til nå er det generalsekretær Geir Mo som har tatt i mot den verste støyten av kritikk.

Helt siden en nå 17 år gammel gutt fortalte om sexovergrepet i Dagbladet onsdag, har Mo fått massiv kritikk for at han ikke gikk til politiet med de alvorlige beskyldningene.

Generalsektretæren er også blit kritisert for at partiet ikke tok kontakt med guttens foreldre. I stedet overlot de til gutten selv å gå til politiet med saken.

Nå er det altså klart at Geir Mo i stedet gikk rett til sin sjef, partileder Siv Jensen, i 2009.

(Debattfeltet er midlertidig stengt. )

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer