Harald (38) serverte kona rottegift

Norskamerikaneren hadde ny norsk kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver torsdag og tirsdag i seks måneder serverte norskamerikanske Harald Ehrenfeld (38) rottegift til kona.

I maten han laget henne de dagene hun jobbet seint, ble giften kamuflert som krydder. Nå er han dømt til 10 års fengsel for drapsforsøk og forgiftning av kona, skriver VG.

Norsk kjæreste

Ektemannen, som er født i USA, har norske foreldre, men tilbrakte bardomssommerene hos bestemoren i Norge. Der traff han og forelsket seg i en jente da han var 17-18 år. Først 20 år senere, da bestemoren døde, traff de hverandre igjen. Det utviklet det seg til et livsfarlig trekantdrama.

Bak ryggen til kona Cheryl (38) og deres to felles barn, innledet han et kjæresteforhold til den norske kvinnen. Samtidig hadde han en elskerinne i nærheten av hjemstedet Medina.

Hun trodde han var en norsk flyger, skriver VG. Naturlig nok ble hun rasende da hun fant ut at han var gift, hadde to barn, og drev et kunstgalleri sammen med sin kone.

Mistet bevisstheten

I retten erkjente han at han hadde sterke følelser for sine elskerinner, men elsket kona han forsøkte å drepe.

- Han smilte og pratet mens jeg ble forgiftet, sier kona Cheryl til nyhetsbyrået AP.

Forgiftningen gjorde henne dødssjuk, med oppkast og akutt diaré. Ved et tilfelle mistet hun bevisstheten.

Hun oppdaget selv mannens sidesprang da hun fant et bortgjemt kjærlighetsbrev fra den norske kvinnen, og er ikke i tvil om at mannen planla å drepe henne med giften for å kunne bli sammen med sin norske kjæreste.

Harald Ehrenfeld hevdet derimot i retten at hadde stort arbeidspress på kunstgalleriet, og at han forsøkte å holde familien samlet ved å servere kona rottegift.