OVERSVØMT: Harald Vestheim bor i Thailand og i Bangkok. Han hadde gjort grudige forbredelser, likevel er huset hans oversvømt av flommen som herjer landet. Foto: Privat
OVERSVØMT: Harald Vestheim bor i Thailand og i Bangkok. Han hadde gjort grudige forbredelser, likevel er huset hans oversvømt av flommen som herjer landet. Foto: PrivatVis mer

Harald (58) står midt oppe i flomkaoset i Thailand

Ble fraktet i båt til sykehus med kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK: Etter at huset til Harald Vesterheim ble oversvømmet, ble han syk og innlagt på sykehus i Bangkok. En times dramatisk båttur gatelangs brakte han og kona hans, som brakk foten, til Bangkok Hospital.

- Situasjonen er mildt sagt fortvilet, sier Vesterheim som opprinnelig er fra Oslo.

Han trodde han var vel forberedt da han hamstret to kjøleskap full av mat og nødvendigheter. Han hadde dekket hele huset med sandsekker, kjøpte inn vannpumper og parkerte bilen i et parkeringshus nær den gamle flyplassen Don Muang.

Vesterheim bor like i nærheten.

Blant de hardest rammede områdene -Da vannet kom sigende sto kona i et hull under vannet. Hun brakk foten. På det tidspunktet var det mulig å kjøre henne til sykehuset for gipsing, men så kom vannet for fullt, forteller Vesterheim.

- Jeg satt oppe hele natten og styrte pumpene mine. Datautstyr og annet ble brakt opp i 2.etasje. Etterhvert skjønte jeg at kampen mot vannmassene var en kamp jeg var nødt til å tape. Vi hadde fått beskjed om at vårt område var relativt sikkert, men nå er det et av de verst rammede.

Til sykehus med båt Kampen mot det forurensede vannet påførte Vesterheim kraftige infeksjoner.

Ekteparet greide å få leid en båt som kjempet seg gjennom flomvannet i over en time før ekteparet fikk fast grunn under føttene. De fikk leiet en privatperson som med nød og neppe fikk brakt dem til Bangkok Hospital der begge ble innlagt.

Etter tre dager med intravenøs behandling, ble Vesterheim utskrevet. Kona fikk lagt på ny gips. Nå bor ekteparet på hotell i Bangkok sentrum, de føler seg noenlunde trygge.

BÅTTUR TIL SYKEHUSET: Vesterheim og kona måtte bruke båt for å komme til sykehus da hun brakk foten. Foto: Privat
BÅTTUR TIL SYKEHUSET: Vesterheim og kona måtte bruke båt for å komme til sykehus da hun brakk foten. Foto: Privat Vis mer

- Vi vet aldri når vannet tar oss igjen her heller, det er nervepirrende, sier Vesterheim til Dagbladet.

Over 500 døde Mandag morgen nærmer vannet seg indre by. Minst 20 prosent av byen er allerede oversvømt, og vannet fortsetter å stige.

Flomvannet er sterkt forurenset av avfall og dyrekadavre, og det er frykt for sykdomsutbrudd i Bangkok, en storby med 12 millioner innbyggere, skriver NTB.

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra forsikret lørdag om at trusselen mot selve bykjernen er begrenset.

Antall døde har nå steget til over 500 etter de verste oversvømmelsene på flere tiår i Thailand. I går var i alt 506 personer er bekreftet døde på landsbasis, opplyser regjeringen i Thailand.

I BÅT: Kona til Vesterheim brakk foten, og måtte fraktes i båt til nærmeste sykehus. Foto: Privat
I BÅT: Kona til Vesterheim brakk foten, og måtte fraktes i båt til nærmeste sykehus. Foto: Privat Vis mer