Harald (62) reiste seg fra operasjons- bordet og kledde på seg da røykskadde fra tunnelen kom inn

- Vi stilte opp og flyttet ut for å gi mer plass.

GA PLASS: Harald Bøe (62) og Svein Nilsen (68) forteller at de stilte opp og flyttet ut da det ble klart at det var flere skadde på vei til sykehuset. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
GA PLASS: Harald Bøe (62) og Svein Nilsen (68) forteller at de stilte opp og flyttet ut da det ble klart at det var flere skadde på vei til sykehuset. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÆRDAL (Dagbladet): Pasienter flyttet ut fra rommene sine på sykehuset i Lærdal for å gi plass til røykskadde personer i forbindelse med tunnelbrannen i Gudvangatunnelen i går formiddag.

Harald Bøe ( 62) måtte reise seg fra operasjonsbordet og kle på seg igjen da legene fortalte at de ville få inn mange skadde.

- Vi stilte opp og flyttet ut for å gi mer plass, forteller Bøe og Svein Nilsen (68).

Stor innsats To to karene forteller at alle gjorde en stor innsats. Ikke minst ansatte som kom til sykehuset da meldingen om en stor ulykke tikket inn fra AMK og politiet.

Nilsen svarer bekreftende på at solidariteten lever godt på sykehuset. Han kommer fra Berggen for et nytt kne.

- Her er alle så hjelpsomme og snille, sier han.

Roser de ansatte Det var i 12-tida i går formiddag at det brøt ut brann i en trailer i den 11 kilometer lange Gudvangatunnelen. 80 personer ble evakuert.

- Det er et under at ingen omkom, for røyken var så mørk og tett at de så ingen verdens ting. De fleste gikk tre kilometer i dette for å komme seg ut og inhalerte store mengder giftig røyk, sier Truls Jellestad, overlege ved ortopedisk avdeling ved sykehuset i Lærdal.

Overlegen roser de ansatte og pasientene for deres innsats og tålmodighet i forbindelse med innrykket av 44 pasienter.

- Dette er ikke bare et problem faglig, men også organisatorisk og logistisk. Pasientene skal undersøkes, registreres og få anvist plass. Slikt er et problem for et sykehus som får inn dobbelt så mange som det er senger til.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Traileren begynte å brenne 2,5 kilometer inn i tunnelen fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
HER SKJEDDE ULYKKEN: Traileren begynte å brenne 2,5 kilometer inn i tunnelen fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer