Harald (90) har pleiet kona Ruth (81) i tolv år

Ruth Beate Gundersen ble alvorlig syk etter en helt vanlig penicillinkur høsten 1998. Likevel nektes hun erstatning.

VIL IKKE HA HJEMMEHJELP: Ruth Beate Gundersen får hjelp av ektemannen Harald Gundersen til det meste i huset. Etter et aktivt liv på gården er det tungt for Ruth å være så avhengig av hjelp i det daglige. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VIL IKKE HA HJEMMEHJELP: Ruth Beate Gundersen får hjelp av ektemannen Harald Gundersen til det meste i huset. Etter et aktivt liv på gården er det tungt for Ruth å være så avhengig av hjelp i det daglige. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLLIA (Dagbladet): - Jeg hadde ikke greid meg uten mannen min Harald som blir 91 år til sommeren. I tolv år har han vært sykepleier, hjelpepleier og hushjelp for meg. Uten Harald, kunne jeg ikke bodd hjemme, sier 81 år gamle Ruth Beate Gundersen.

Den første Dagbladet møtte da vi rullet inn på småbrukstunet i den vesle fjellbygda Sollia i Stor-Elvdal., var nettopp Harald.

Den spreke 90-åringen kan ikke ligge på latsida gjennom den strenge østerdalsvinteren, og var i låven og jobbet med ved da han så oss komme.

Lammelser En helt ordinær penicillinkur er årsaken til at han de siste tolv åra har måttet stelle for sin kjære Ruth Beate.

Høsten 1998 gikk hun på flere antibiotikabehandlinger som følge av luftveisinfeksjon og bihulebetennelse.

I oktober samme år ble hun innlagt på sykehus med utslett i huden, nedsatt følelse i armer og bein og lammelser i beina.

Legemiddelskader kan gi rett til erstatning etter produktansvarsloven, men for 81-åringen synes dette nå svært vanskelig.

Selv om legen til Norsk pasientskadeerstatning (NPE), som behandler legemiddelsaker på vegne av Norsk legemiddelforsikring AS, mener at Ruth Beate ble invalidisert av den kraftige allergiske reaksjonen på penicillin, kan hun se langt etter erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer