Harald Eia: - Jeg vil være litt personlig

Harald Eias personlige hyllest til velferdsstaten og oppfordring til å melde seg inn i fagforeninger blir møtt med jubelrop. - Det gjør sterkt inntrykk, jeg blir rørt, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

- RØRENDE: I avslutningsscenen av NRK-serien «Sånn er Norge» bestemmer Harald Eia seg for å være personlig. Det har rørt mange. Video med tillatelse: NRK / Feelgood / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det norske samfunnet er laget for ruskevær. Og vil derfor tåle en ny runde ruskevær. Hvis vi skal gjøre noe konkret for å styrke skuta, vil jeg anbefale dere alle å melde dere inn i en fagforening, sa sosiolog og komiker Harald Eia i avslutningen på «Sånn er Norge»-serien på NRK.

Så gikk Harald Eia over i å fortelle hvordan velferdsstaten har stilt opp for ham og hans familie. Foreldre som ble syke, søster som er uføretrygdet og tragedien da han mistet sin åtte uker gamle sønn.

- Men vi fikk hjelp av dere - fellesskapet - til flere millioner. Som gjør at vi fortsatt står oppreist som familie, sier Eia.

Støre: - Kjenner meg igjen

Jonas Gahr Støre har sett Harald Eias avslutningsmonolog og den treffer ham midt i hjerterota.

- Jeg er veldig rørt. Det gjør sterkt inntrykk på meg å se Harald Eias ærlighet. Eia knytter en personlig opplevelse av trygghet og fellesskap i sitt eget liv opp mot organiseringen av samfunnet. Han klarer å vise sammenhengen mellom de to tingene. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er helt enig i det Harald Eia forteller, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer