Harald har folkets støtte

Tidligere rådgiver for kongehuset, Carl-Erik Grimstad, høster storm, men får også ros fra folket for sitt forslag om at også kongen bør pensjonere seg slik at yngre krefter kan slippe til. Engasjementet var brennende på begge sider da Dagbladet i går inviterte innringere til å si sin mening om Grimstads forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sytti prosent av de som ringte Dagbladet i går kveld, mente Grimstads forslag var hårreisende, mens tretti prosent mente forslaget var godt. De som var skeptiske til Carl-Erik Grimstads forslag kritiserte også Dagbladet sterkt og mente avisa driver heksejakt på kongehuset.

Det var i går tidligere rådgiver for kong Harald, Carl-Erik Grimstad, foreslo at kongen burde pensjoneres, for eksempel når han når pensjonsalderen. Grimstad ønsker seg yngre monarker.

Her er et utvalg av de mange leserne som ringte Dagbladet i går ettermiddag, og hva de mener om saken:

Alicia Tranem (44), lærer, Fåberg

- Nei, kongen bør ikke gå av når han er 67 år. Hele problemstillingen er skapt for å rakke ned på kongen. Kong Harald er menneskelig og fin, og han gjør en god jobb.

Ellen Schartun, pensjonist, Oslo

- Kongen bør gå av når han er pensjonist fordi han er ansatt som ethvert annet menneske. Man kan ikke regne med at han er mer oppegående enn andre mennesker over 67 år.

Pål Hansen (23), student, Trondheim

- Det er ikke opp til oss å avgjøre når kongen skal gå av. Dersom Harald selv finner det for godt å gå av, er det greit, men det er opp til kongehuset selv å bestemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer