Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Harald Hitler» pågrepet i Østerrike

Gikk utkledd som Adolf Hitler i diktatorens fødeby og poserte til bilder framfor diktatorens barndomshjem. 

KALTE SEG HARALD HITLER: Den 25 år gamle mannen gikk utkledd som den avdøde diktatoren. Nå er han pågrepet av politiet. Foto: AP Photo/Daniel Scharinger
KALTE SEG HARALD HITLER: Den 25 år gamle mannen gikk utkledd som den avdøde diktatoren. Nå er han pågrepet av politiet. Foto: AP Photo/Daniel Scharinger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 25 år gammel mann er pågrepet i Adolf Hitlers fødeby Braunau am Inn i Østerrike.

Mannen hadde skapt oppstandelse ved å gå rundt i byen utkledd som den tyske føreren, og skal også ha gitt seg ut for å være Hitlers dobbeltgjenger.

Det er ulovlig å glorifisere naziregimet i Østerrike, og den 25 år gamle mannen skal ha tilstått lovbruddet, ifølge avisa Oberoesterreichische Nachrichten.

Mannen skal ha presentert seg som «Harald Hitler», der han spradet rundt i Branau am Inn i helgen med Hitlers karakteristiske bart og naziuniform. Han beskriver seg selv om politisk interessert ifølge avisa og politiet har etter avhør vurdert mannen som tilregnelig.

Mannen skal i samtale med politiet ha gitt uttrykk for politiske sympatier knyttet opp mot naziregimet.

- Tilsynelatende glorifiserer han NS-regimet og Hitler, sier pressetalsmann for politiet, David Furtner, til avisa.

Saken har høstet mye oppmerksomhet i internasjonale medier de siste dagene, da det lenge var uklart hvem denne Hitler-imitatoren var og hvorfor han plutselig var å finne i den østerikske byen.

Ifølge vitner skal mannen ha latt seg avbilde framfor Hitlers barndomshjem i helgen, noe som naturlig nok opprørte mange forbipasserende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling