Harald skysser folk forbi raset i sin egen båt

Da raset gikk fikk sommerferie være sommerferie for Harald Løtuft. Han har brukte hele dagen på å skysse folk forbi rasstedet i Jølster.

BÅTSKYSS: Harald Løtuft har hele dagen fraktet folk forbi rasstedet. 10 - 15 turer har det blitt så langt. Foto: Stig Roger Eide
BÅTSKYSS: Harald Løtuft har hele dagen fraktet folk forbi rasstedet. 10 - 15 turer har det blitt så langt. Foto: Stig Roger Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØLSTER / OSLO (Dagbladet): Tirsdag ettermiddag gikk det flere ras i Jølster i Sogn og Fjordane etter voldsomme nedbørsmengder.

Det første raset, som veitrafikksentralen fikk melding om klokka 16.11, gikk over hovedveien E39, som nå er stengt. Det gjør blant annet at innbyggerne i Vassenden verken kommer seg østover eller vestover. Det er heller ikke telefondekning i området for øyeblikket.

Båtskyss

En som onsdag bestemte seg for å hjelpe folk med å komme seg forbi raset er Harald Løtuft. Han er lærer ved Mo og Øyrane videregående skole, og har ferie, men bestemte seg tirsdag morgen for å bruke båten sin for å skysse folk forbi raset på Movatnet.

Han har kjørt den kvarters lange båtturen 10 - 15 ganger siden morgenkvisten, og har stort sett skysset privatpersoner forbi raset.

Det er en risiko forbundet med å ferdes på vannet, da det er kolossalt mye drivtømmer, sier Dagbladets reporter på stedet.

- Aldri sett vannet så svart

Løtuft har tatt kontakt med Førde kommune for å få organisert en skyssordningen, men det har de takket nei til, trolig fordi de håper at veien kan bli åpnet allerede i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer