Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hard kost for Nature's Own-selgere

- Justisdepartementet har løyet seg gjennom de siste seks ukene, men dette er kronen på verket! sier Nature's Own-distributøren Terje Duesund fra Bergen - og klasker et protestbrev i disken foran sikkerhetsvakta hos Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av ett år som distributør har Duesund bygd opp den største forgreiningen i hele Nature's Own-systemet i Norge.

Ifølge Justisdepartementet er virksomheten ulovlig.

- I mitt nettverk er det 15000 distributører. Omsetningen er på seks millioner kroner i måneden, sier han til Dagbladet.

Han kom i spissen for den 15 personer store flokken som jaktet på justisministeren i går ettermiddag. Men statsråd Aud-Inger Aure hadde reist hjem for helga, og Duesund måtte nøye seg med å lese opp sitt protestbrev til sikkerhetsbetjenten i vakta.

- Jeg driver som kriminell innenfor det fantastiske pyramidesalget, fnyser han ironisk - og legger til:

- Ifølge departementet.

Meningsløst

Han avviser på det mest bestemte at han bedriver noe ulovlig.

- Myndighetenes analyse av virksomheten er helt feil. Dette er en helt legal virksomhet, som er lovlig verden over. Påstandene mot oss om at vi driver et «ulovlig pyramidespill» er helt horrible.

Duesund avfeier snakk om at Nature's Own-systemet vil ha et sisteledd i kjeden som er dømt til å tape penger.

- Det er meningsløst. Det har aldri vært snakk om å kunne mette et marked. Det kan bare skje hvis alle i hele verden bruker disse produktene. Og da ville de i hvert fall fått bedre helse, sier han.

- Frykter du straffeforfølgning?

- Ja. Når jeg ser hvordan departementet har behandlet oss, holder jeg alle muligheter åpne, sier Duesund.

Skjønner ikke

Magnus Ahlén, administrerende direktør i Nature's Own både i Norge og internasjonalt, kom til sine advokater i Oslo i går. Han skal bruke helga til å finne ut hvilke endringer selskapet må foreta i driften.

- Vi har aldri hatt til hensikt å drive ulovlig. Ordet «pyramidesalg» finnes ikke i norsk lov. Det er et begrep som er skapt nå. Vi skjønner ikke dette, men forhåpentligvis vil vi få vite det vi trenger på mandag, sier Ahlén til Dagbladet.

- Men jeg vil understreke at dette ikke er noen dom. Det er en uttalelse fra departementet, legger han til.

  • Ahlén stiftet Nature's Own sammen med en annen svenske, Lars Olof Mürbeck, i 1993.
RASENDE: </B>Bergenseren Teje Duesund fikk ikke møte Justisministeren da han troppet ipp med sin skriftelige protest.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling