Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hard kritikk mot Moræus

Arbeiderpartipolitikerne i kinostyret i Oslo går nå ut med beinhard kritikk av kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen og hennes opptreden i den debatten som har vært ført i Dagbladet om kino på Oslo øst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er lei av bare å sitte i styremøtene og være vitner til den teatralske framstillingen til Moræus Hanssen, der hun utelukkende skylder på pressen.

- Vi har forsøkt å holde dette innenfor styremøtene. Det ser ut til at den eneste måten å få inn et ord her er å gå ut i pressen selv, sier nestleder i kinostyret i Oslo, Ivar Kristiansen, til Dagbladet.

Reagerte voldsomt

- Jeg reagerte voldsomt på at hun kritiserte kulturbyråden. Det går ikke an å gå ut og kritisere byråden på den måten, sier Kristiansen.

- Du synes det er greit at han trekker inn 3,5 millioner kroner av kinoenes penger?

- Han tok de pengene for å forsøke å få liv i skolekinoordningen. Det er et godt tiltak. Og vi har nok penger til investeringer.

Ap-utspill

- Men det er bare investeringer på vestkanten?

- Ja, og det er vi uenige i. Vi har fått masse utspill fra arbeiderpartihold om å gjøre noe med det, foreløpig uten å lykkes.

- Men nå krever vi konkrete utspill for å få en satsing på kino i Oslo øst, før konkurransen fra privatkinoene tar oss igjen. Debatten er satt i gang i pressen, den debatten må vi delta i, sier kinostyremedlem Ivar Kristiansen.