Hard kritikk mot riksadvokaten

Riksadvokat Tor-Aksel Busch føler han sitter trygt i stolen, selv om Gjeseth-utvalget kommer med skarp kritikk av hans håndtering av Bouchikhi-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjeseth-utvalget, som under ledelse av Gullow Gjeseth har gransket forholdene omkring Mossads drap på Ahmed Bouchikhi på Lillehammer i 1973, roser politiet for den første fasen av etterforskningen. Men det retter direkte kritikk av måten riksadvokat Tor-Aksel Busch håndterte saken på.

- Da vi håndterte denne saken i 1990 og 1993 gjorde vi det slik det var tradisjon for å gjøre, mener Busch. Han gir imidlertid uttrykk for at han likevel skulle vært kritikken foruten.

Advokatene John Arild Aasen og Tor Erling Staff mener riksadvokat Tor-Aksel Busch selv bør ta konsekvensen av det som nå er kommet fram gjennom Gjeseth-utvalgets rapport.

- Han burde ikke nøye seg med å si at han beklager. Når man ser hvordan mennesker nedover i et system tas i den grad de feiler, bør en også akseptere at man tar toppene, sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

(NTB)