Hard landing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja, så er vi i gang med annus horribilis, den hardeste landinga siden Svartedauen. Vi er bedre stilt enn de fleste, sies det, men knekker trolig halebeinet. Følgende vil skje i januar:

Flyktningleirer opprettes ved Rygge flyplass for å håndtere hjemvendte euroflyktninger fra Kanariøyene. En av dem sier det slik: «Hva skjedde, egentlig? I fjor pleide trygda å rekke til en jevn konjakkbris hele uka. Med den svake krona har jeg stadig våknet edru på morran, helt ute av stand til å kjøre pirattaxi.»

Samtidig, i Oslo, gjør horekundene opprør. De kjører i sakte kortesje rundt Stortinget, krever å bli tatt hånd om og nekter å flytte seg før Mads Larsen blir valgt inn på sikker plass for Machopung-partiet.

De er også misfornøyd med at studielånsrenta stiger til 14 prosent. I en uttalelse sier sjefen for Lånekassa, en halvstudert røver med opprykk, at han beregner renta etterskuddsvis i forhold til markedet eller noe sånn, så føkk dere, lissom.

Som et resultat av dette må alle papiravisene legges ned med øyeblikkelig virkning og tusenvis av journalister får boktilbud fra Kagge forlag, mens resten leser korrektur for bloggere med skrivevansker som er i harnisk fordi Think-fabrikken i Aurskog blir lagt ned og flytter til Island. Næringsminister Sylvia Brustad angrer bittert og føler seg lurt: «Våre konsulenter fra Statoil sa at bilene bare passet for folk under 1.60 og at eiere av elbil lettere blir utsatt for mobbing på parkeringsplassen.»

Utenriks skjer det ikke stort, som vanlig, bortsett fra at Vlad av Putinistan sender lystgass gjennom rørledningene til Europa, siden han er lei av all den negative medieomtalen: «Hvorfor er det ingen som lar seg imponere av vår radioaktive spisskompetanse? Fra nå av deler jeg ut én gratis polonium-cappuccino til alle som bruker sin ytringsfrihet til å spre sannheter om meg eller noen av mine gamle studiekamerater fra KGB.»