Hard maktkamp i Oslo SV

I SVs største fylkesparti, Oslo SV er det åpen maktkamp på helgas årsmøte mellom dem som er klart positive til partiets regjeringsdeltakelse, og de som er mer kritiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De kritiske har nå flertall i styret. Men et mindretall i valgkomiteen har foreslått tre utfordrerkandidater som mener de representerer sentrum i partiet. Hvis de vinner fram ved valget i dag, vil de som er mest positive til SVs regjeringsprosjekt få flertall i styret. En av de tre som utfordrer det regjeringskritiske styreflertallet, er Rolf Vestvik (36), tidligere rådgiver for Kristin Halvorsen og Erik Solheim. Han har jobbet i utenriksdepartementet, men har nå permisjon og er rådgiver i Flyktninghjelpen.

Positivt-  Grunnen til at jeg stiller som motkandidat er misnøye over at fylkesstyret ikke har fungert. Det har blitt en arena for beinhard intern kamp og ikke en arena for markering av SVs politikk utad, sier Rolf Vestvik.

-  Vi som står for sentrum i SV har primært et positivt syn på deltakelsen i regjeringen og ser de mange muligheter det gir for å skape forandringer i Norge - hvis de blir utnyttet riktig . Men vi er klar over at vi må sluke kameler. Jeg har for eksempel i lang tid vært mot all oljeboring i Barentshavet, men ser at vi må inngå kompromisser. Men jeg er sikker på at vi får stilt flere miljøkrav til denne virksomheten med SV i regjering enn utenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer