Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardangeraksjonister blokkerte anleggsområde

Statnetts montører måtte trekke seg tilbake.

Oslo  20110704.
11 aksjonister er på Kvamskogen mandag morgen for å hindre arbeid med montering av master i forbindelse med kraftlinjen i Hardanger, "Sima-Samnanger".
Foto: Audun Gulbrandsen / Scanpix
Oslo 20110704. 11 aksjonister er på Kvamskogen mandag morgen for å hindre arbeid med montering av master i forbindelse med kraftlinjen i Hardanger, "Sima-Samnanger". Foto: Audun Gulbrandsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 6.30 var folkebevegelsen på plass og rigget til veisperring, bål og bannere, opplyser talsperson for aksjonen, Magne Hagesæter.

- Rundt klokken 7.50 møtte Statnetts arbeidere opp, men ble hindret adgang til anleggsområdet. Den fullastede bilen med arbeidere måtte snu. En vellykket aksjon med andre ord, sier han fornøyd.

Hindrer helikopterfrakt Mandagens aksjon foregikk like ved Furedalen alpinsenter. Der ligger mastedeler som Statnetts helikopter skulle plukke opp og frakte videre, forteller Hagesæter. For aksjonsgruppen har god oversikt over det pågående arbeidet i Hardanger.

- Selve aksjonen i dag har vi ikke planlagt noe særlig, men vi er godt informert om hvor arbeidet pågår, sier han.

Det er langt fra første gang folkebevegelsen mot byggingen av Hardangermastene har gjort innsats for å forsinke arbeidet med de nye mastene. Også forrige gang, den 13. juni, klarte aksjonistene å lamme Statnetts arbeid med helikopter.

- Statnetts representanter ga uttrykk for at de ønsket å fjerne oss da de var her tidligere, men jeg er usikker på hva som kommer til å skje, sier talspersonen.

Aksjonsgruppa på elleve personer regner med å bli værende på stedet ut arbeidsdagen.

Varsler ikke politiet Ifølge kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett er det ikke aktuelt å melde mandagens aksjon til politiet.

- Vi må vurdere situasjonen i forhold til sikkerheten til våre arbeidere og aksjonistene. Arbeidet vårt er jo et høyrisikoarbeid. Aksjonen i dag var ikke problematisk når det gjelder arbeidernes eller aksjonistenes sikkerhet, understreker hun.

- Hvor mye lammer dagens aksjon Statnetts arbeid?

- Aksjonistene stoppet en del av det planlagte arbeidet vårt i dag. Men vi har fortsatt mye pågående arbeid på andre deler av linjen, så vi konsentrerer oss om dette i dag, sier Hagerup Nilson.(©NTB)