Hardangervidda er stengt for personbiler

Sterk vind og mye snø på fjellet i Sør-Norge.

KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda var det tidligere i dag kolonnekjøring. Nå er veien stengt. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen
KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda var det tidligere i dag kolonnekjøring. Nå er veien stengt. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Riksvei sju over Hardangervidda er nå stengt for personbiler og kolonnekjøringen måtte stoppe på grunn av dårlig sikt, mye snø og mye vind. Det er i dag sendt ut OBS-varsel for elleve fylker i Sør-Norge og Meteorologisk institutt advarer mot sterk vind og vanskelige kjøreforhold på vei ned fra fjellet.

- Værprognosene tilsier at det kan vare ut dagen i dag. Det er sannsynlig, det er ikke ventet noe bedre vær framover, sier trafikkoperatør Ken Ove Hom i Statens vegvesens Region Vest til Dagbladet.

Som i går er også riksvei 13 over Vikafjellet stengt. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjell vil være stengt i hele dag. På Europavei 134 over Haukelifjell kan det innføres kolonnekjøring på kort varsel.

Her var det nemlig sterk kuling og snø i formiddag.

- Mer vind i kveld Meteorologene advarer i dag mot vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i hele Sør-Norge, fra Sør-Trøndelag, nedover Vestlandet og til Agder-fylkene. Disse fylkene er det sendt ut OBS-varsel for:

• Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.• Rogaland og Hordaland.• Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer