Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardangervidda er stengt for personbiler

Sterk vind og mye snø på fjellet i Sør-Norge.

KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda var det tidligere i dag kolonnekjøring. Nå er veien stengt. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen
KOLONNEKJØRING: På riksvei 7 over Hardangervidda var det tidligere i dag kolonnekjøring. Nå er veien stengt. Her ved Skulevika. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksvei sju over Hardangervidda er nå stengt for personbiler og kolonnekjøringen måtte stoppe på grunn av dårlig sikt, mye snø og mye vind. Det er i dag sendt ut OBS-varsel for elleve fylker i Sør-Norge og Meteorologisk institutt advarer mot sterk vind og vanskelige kjøreforhold på vei ned fra fjellet.

- Værprognosene tilsier at det kan vare ut dagen i dag. Det er sannsynlig, det er ikke ventet noe bedre vær framover, sier trafikkoperatør Ken Ove Hom i Statens vegvesens Region Vest til Dagbladet.

Som i går er også riksvei 13 over Vikafjellet stengt. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjell vil være stengt i hele dag. På Europavei 134 over Haukelifjell kan det innføres kolonnekjøring på kort varsel.

Her var det nemlig sterk kuling og snø i formiddag.

- Mer vind i kveld Meteorologene advarer i dag mot vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i hele Sør-Norge, fra Sør-Trøndelag, nedover Vestlandet og til Agder-fylkene. Disse fylkene er det sendt ut OBS-varsel for:

• Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.
• Rogaland og Hordaland.
• Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

- Det blir gradvis mer nedbør i løpet av dagen og mest vind i ettermiddag og i kveld. For dem som skal ned fra påskefjellet, er det lurt å reise tidlig på dagen, sa vakthavende meteorolog Nina Larsgård i Meteorologisk institutt til Dagbladet tidligere i dag.

«Reis så tidlig som mulig», var også oppfordringen fra Statens vegvesen. Men nå har ettermiddagen kommet og flere veier er stengt.

Hele Norges coronakart