Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardangervidda og Vikafjellet stengt for trafikk

Flere veier stengt.

STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda. Slik ser det ut 15.21 i dag. Foto: Statens vegvesen
STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda. Slik ser det ut 15.21 i dag. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hardangervidda og Vikafjellet er stengt for trafikk som følge av uvær. Det har begynt å tette seg til med påsketurister på vei hjem flere steder.

I Buskerud og Hordaland er riksvei 7 over Hardangervidda stengt for personbiler og mindre kjøretøy inntil videre, opplyser Statens vegvesen.

På grunn av fare for ras og snøras er riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane stengt for trafikk. Veien blir ikke gjenåpnet søndag. Vegvesenet opplyser at de vil ta en ny vurdering av strekningen mandag klokken 10.

Også fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet ble stengt på grunn av det dårlige været søndag.

I vest ble E16 gjennom Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane stengt på grunn av stor trafikk og svært dårlig luftkvalitet i 14-tiden første påskedag. Litt senere ble den åpnet igjen, før den på ny måtte stenges. Luftforurensning er grunnen til at også Flenjatunnelen i forlengelsen av Gudvangatunnelen måtte stenges. Også Fretheimtunnelen i Sogn og Fjordane og Røldalstunnelen i Hordaland er stengt.

- Det har begynt å tette seg til ved knutepunktene på Vestlandet. Det er foreløpig fullt kjørbart, men med litt køer enkelte steder som inn mot Bergen og Stavanger, opplyser trafikkoperatør Marius Råve ved Vegtrafikksentralen i 15-tiden søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart