Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardbarket nynazist sminket av staten

John Ditullio risikerer dødsstraff og vil ikke bli forhåndsdømt på grunn av hakekorstatovering.

FØR OG ETTER: Den drapstiltalte nynazisten John Allen Ditullio fikk påkostet sminkør av staten i forkant av rettssaken. Foto: Scanpix/AP
FØR OG ETTER: Den drapstiltalte nynazisten John Allen Ditullio fikk påkostet sminkør av staten i forkant av rettssaken. Foto: Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): John Allen Ditullio er tatovert med et ganske så synlig hakekors på halsen og har piggtråd i ansiktet, retten i Florida var redd for at juryen kom til å forhåndsdømme den drapstiltalte nynazisten og sørger for sminke.  

I en ganske så underfundig rettsavgjørelse ble det bestemt at staten skal betale nærmere 800 kroner dagen for en sminkør som skal dekke over Ditullios tatoveringer.  

Drepte 17-åringDen selverklærte nynazisten ble arrestert i 2006 etter å ha brutt seg inn i naboens hjem og knivstukket 44 år gamle Patricia Wells og Kristofer King. 17 år gamle King døde av skadene han ble påført, men Wells overlevde.  

Aktoratet omtaler drapet som hatkriminalitet, en påstand Patricia Wells støtter. Hun har tidligere uttalt at årsaken til knivstikkingen var at hun hadde en svart venn og sønnen hennes var homofil. 17-åringen som ble drept skal ha vært på besøk hos Wells? sønn.
 

Ditullios forsvarer, Bjorn Brunvand, hevder hans klient ikke har råd til å dekke sminkekostnader. Og mener det er ytterst nødvendig for Ditullio at hans tatoveringer blir skjult.  

- Når noen risikerer dødsstraff, så er det ekstremt viktig at den personen får en rettferdig rettssak, sier Brunvand til AP.  

Ditullio bodde i en husvogn ved siden av drapsstedet, husvognen var også kjent i området for sine beboere som alle skal ha vært nynazister. På eiendommen var det også flagg med hakekorset.  

Brunvand hevder sin klient er uskyldig og at drapet ble utført av noen av de andre beboerne i husvognen.  

- Gjorde et valgJussprofessor Michael Siegel ved universitet i Florida sier til AP at det er sjeldent å dekke over tatoveringer i rettssaker.  

- Den tiltalte gjorde faktisk et valg om å kommunisere et budskap til verden rundt seg, ved å anskaffe disse tatoveringene. Og nå ber han om beskyttelse fra sine egne avgjørelser.  

Siegel mener dommeren har valgt et bedre føre var-prinsipp i rettssaken, i tilfelle dommen skulle bli anket.  

Når det gjelder sminkekostnaden på skattebetalernes penger er ikke Siegel særlig bekymret.  

- Det er skattebetalernes ansvar, enten vi liker det eller ikke, å sørge for at alle får en rettferdig rettssak, sier Siegel til AP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media