Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harde angrep i Tora Bora-fjellene

Amerikanske B 52 bombefly gjennomførte i dag harde angrep mot et mulig gjemmested for Osama bin Laden i Tora Bora-fjellene i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for Nordalliansen sa samtidig at han er «100 prosent sikker» på at den ettersøkte al Qaida-lederen fortsatt er i fjellområdet øst i Afghanistan.

Nordalliansens styrker støtte tidligere søndag norsk tid sammen med arabiske tilhengere av Osama bin Laden. Ifølge talsmenn i Kabul ble det ble meldt om harde bakkekamper i Tora Bora-området.

- Osama har selv overtatt kommandoen over forsvarerne. Han og rundt 1.000 av hans folk har klort seg fast i skogene i Spin Gar, etter at vi stormet alle deres stillinger i Tora Bora, hevdet Nordalliansens talsmann Mohammad Amin til nyhetsbyrået Reuters.

Omar borte

Hvor det er blitt av Talibans øverste leder mulla Mohammed Omar, var søndag fortsatt uklart. Ifølge en pakistansk avis forlot Omar Kandahar sammen med en liten gruppe Taliban-soldater fredag kveld etter at byen var blitt erobret av styrkene til Hamid Karzais, som skal lede overgangsregjeringen i Afghanistan.

Omar skal ha søkt tilflukt i fjellene i nærheten, ifølge kilder i Taliban avisen har snakket med.

En FN-fortropp på sju spesialister kom lørdag til Kabul for å forberede utplasseringen av en flernasjonal fredsstyrke i Afghanistan senere denne måneden. De sju har militær, juridisk og politimessig bakgrunn, opplyste en FN-talskvinne.

Britene vil lede

Storbritannias statsminister Tony Blair vurderer å tilby 10.000 britiske soldater til en internasjonal stabiliseringsstyrke i Afghanistan, langt flere enn tidligere antydet, skrev London-avisen Sunday Telegraph søndag.

Meldingen ble søndag bekreftet av forsvarsminister Geoff Hoon, som sa at Storbritannia er klar til å lede en internasjonal styrke i Afghanistan.

Hele Norges coronakart