Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harde angrep og økende nød

Klarvær åpnet i dag for nye massive flyangrep mot militære mål og serbiske styrker, og et stort antall bombefly tok av med kurs mot Jugoslavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO akter å trappe opp bombeangrepene for å tvinge Milosevic i kne, fastholdt NATO-talsmannen Jamie Shea på en pressekonferanse i ettermiddag. Samtidig ble all kritikk mot bombingen avvist.

- Vi vet at terroren mot sivilbefolkningen har vart en god stund, hele sju år før NATOs flyangrep. Vi har klare bevis for overgrep og etnisk rensing i 1997. Man må også huske at det ikke fantes noen som helst mulighet for å få til en politisk løsning, sa Shea.

.

Store ødeleggelser

I natt gjennomførte NATO de mest omfattende angrepene mot serbiske mål siden aksjonen startet for 13 dager siden. På pressebriefingen i dag ble resultatene av nattens bombetokter vist fram. Bombene skal ha skadd et bensinraffineri, luftforsvarsstillinger, broer, ammunisjonslagre og flyplass.

Verken Shea eller luftkommandør David Wilby ville si noe hvor mange fly som var med i operasjonen, talsmennene nøyde seg med å si at alle fly og piloter returnerte trygt tilbake til basen.

Sult

Serberne har svart på angrepene ved å tenne på og ødelegge enda flere landsbyer i Kosovo. Bare i går ble 44 000 albanere forvist fra provinsen. 31 000 skal ha krysset grensen til Albania, mens resten tok seg over til Makedonia. Ifølge NATO har 118 000 albanere tapt hjemmene sine de siste seks døgn. Flyktningene er i desperat nød. I dag ventet flyktninger i Albania og Makedonia på 31 fly med to tonn mat. Mange av dem venter på å bli fraktet bort fra krigen. Jamie Shea fortalte at NATO hadde til hensikt å være den gode samaritan og bistå internasjonale hjelpeorganisasjoner med å bygge leirer og fly inn mat og medisiner.