Harde anklager fra USA mot Israel

- Trakasserte familien til drept palestinsk gutt.

SIKTET: En 29 år gammel israelsk mann ble siktet for å drepe den palestinske 16-åringen Mohammed Abu Khdeir. Foto: AFP / GALI TIBBON / NTB scanpix
SIKTET: En 29 år gammel israelsk mann ble siktet for å drepe den palestinske 16-åringen Mohammed Abu Khdeir. Foto: AFP / GALI TIBBON / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA anklager Israel for å trakassere den palestinske familien til en tenåring som ble kidnappet og drept i juli. Tenåringens fettere, som er amerikanske statsborgere, er begge blitt arrestert.

Spenningen mellom palestinere og israelere i det okkuperte Øst-Jerusalem falt til et nytt lavmål 2. juli da 16 år gamle Mohammed Abu Khder ble bortført og siden funnet drept og brent.

Drapet var trolig en hevnakt etter at tre jødiske tenåringer ble drept på den okkuperte Vestbredden i juni. Seks israelske ungdommer ble pågrepet, og tre av dem ble senere siktet for drapet.

Drapet på den palestinske tenåringen utløste protester og demonstrasjoner, og en av dem som ble pågrepet, var Khders fetter, Tarek Abu Khder, som ble banket opp av israelsk politi før han etter tre dager ble løslatt og senere reiste hjem til Florida.

28. juli ble en annen fetter av Khder, også han amerikansk statsborger, arrestert i Jerusalem, ifølge amerikansk UD. Marie Harf, som er talskvinne for UD, sier at han har fått besøk av det amerikanske konsulatet i fengselet, der han fortsatt sitter.

- Vi er bekymret over at det amerikanske konsulatet ikke ble informert av israelsk politi om at han var pågrepet, og vi er bekymret over at medlemmer av Khder-familien synes å ha blitt blinket ut til å bli arrestert av israelsk politi, sa hun.

(NTB)