Harde forhandlinger i SAS

Lederen av norsk kabinforening tror på en løsning tidligst neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De forskjellige fagforeningene i SAS satt onsdag kveld i harde forhandlinger med ledelsen. Lederen av norsk kabinforening tror på en løsning tidligst neste uke.

SAS skulle opprinnelig spare 4,5 milliarder årlig gjennom spareplanen CORE SAS som ble varslet i februar. Store underskudd har imidlertid ført til at behovet for å kutte kostnader har steget med 2 milliarder. De nye kuttene ble varslet i august og skal gjennomføres ved hjelp av lønnskutt og reduksjoner i staben.


- Stemningen her er. hva skal jeg si? Granskende, med en viss tilnærming. Det er ikke noe direkte håndgemeng på gang. Vi jobber seriøst. Men det er veldig tøft dette her, sa leder John Lyng i Norsk Kabinforening til E24 onsdag kveld.Han tror en eventuell forhandlingsløsning tidligst kan ventes mot slutten av neste uke. I Danmark derimot er det ventet en snarlig løsning . Onsdag morgen skrev den danske avisen Jyllands-Posten at en avtale mellom ledelsen og de danske ansatte var nært forestående.


- Stemmer rapportene fra Danmark, så gleder det meg. Da har vi gode nyheter fra Danmark for en gangs skyld. Det er ikke tvil om at de steile frontene der har skapt mye problemer for SAS opp gjennom årene, sier Lyng til E24.


(NTB)