Harde IS-kamper ved grensen til Tyrkia

Den islamske stat (IS) nærmer seg kontroll over viktig grenseby.

ANGREP: Kurdiske militser kjemper mot IS-militanter i den Syriske byen Kobani ved grensen til Tyrkia. Foto: SCANPIX/EPA/SEDAT SUNA
ANGREP: Kurdiske militser kjemper mot IS-militanter i den Syriske byen Kobani ved grensen til Tyrkia. Foto: SCANPIX/EPA/SEDAT SUNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Opprørere fra Den islamske staten (IS) forsøker å ta kontroll over den den viktige grensebyen Kobani. Mandag melder flere kilder at de har tatt seg inn i byen.

Propaganda Et sort flagg, som ser ut til å tilhøre IS, var synlig på toppen av en bygning i Kobani, melder nyhetsbyrået Reuters. Kurdisk milits sier at det er propaganda fra IS, og at de ikke har tatt kontroll over byen.

- ISIL har bare satt et flagg på en bygning på den østlige delen av byen. Det er ikke inne i byen, men de voldsomme kampene i området fortsetter, sier journalisten Ismail Eskin til Reuters.

Offensiven fra IS kommer under et døgn etter at en kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv i et angrep mot IS.

Kobani, som heter Ain al-Arab på syrisk, ligger på grensen mot Tyrkia. Byen ansees som et viktig strategisk punkt i kampen mellom IS og den kurdiske militsen.

Dersom opprørerne fra IS tar kontroll over Kobani vil de kontrollere store landområder helt fra deres selverklærte hovedstad Raqqa, ved elven Eufrat, til den Tyrkiske grensen, skriver CNN.

Tyrkiske stridsvogner Det er tidligere meldt at nærmere 200 000 innbyggere har flyktet over grensen til Tyrkia, etter at IS startet sine angrep mot byen. Den kurdiske militsen som har forsvart byen har bedt om hjelp. Etter en lang periode med harde kamper er de nesten tom for ammunisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer