Harde kamper i Mogadishu

Minst elleve sivile ble drept i kamper i Somalias hovedstad Mogadishu natt til i dag.

RØMMER: Sivile somaliere forbereder seg på å flykte fra Mogadishu, hvor det har vært harde kamper mellom islamistiske opprørere og regjerinsstyrker de siste dagene. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix
RØMMER: Sivile somaliere forbereder seg på å flykte fra Mogadishu, hvor det har vært harde kamper mellom islamistiske opprørere og regjerinsstyrker de siste dagene. Foto: Feisal Omar/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Det forteller øyenvitner i området. Kampene brøt ut fredag kveld og fortsatte natten igjennom i bydelene Hodan og Holwadag, og de islamistiske opprørere skal ha tvunget regjeringsstyrkene og deres allierte på retrett.

- Islamistene kjemper hardt for å nå fram til veien Maka al-Mukarama, men jeg kan forsikre dere om at de ikke vil lykkes, sier Mohamed Adan i regjeringens sikkerhetstjeneste.

Maka al-Mukarama er den eneste veien som går direkte fra presidentpalasset til flyplassen i Mogadishu.

Islamistgruppen al-Shabaab hevder den har tatt kontroll over flere av regjeringsstyrkenes stasjoner nær Maka al-Mukarama.

Regjeringsstyrkene, som er støttet av fredsbevarende soldater fra Den afrikanske union, har kun delvis kontroll i noen få bydeler i Mogadishu.
(NTB)