FLY-SKADE: Dette flyet er delvis ødelagt etter voldsomme kamper mellom ulike bevæpnede grupper på Mitiga-flyplassen i Libya. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / Scanpix
FLY-SKADE: Dette flyet er delvis ødelagt etter voldsomme kamper mellom ulike bevæpnede grupper på Mitiga-flyplassen i Libya. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / ScanpixVis mer

Libya i ruiner:

Harde kamper om flyplassen i Tripoli

Minst 20 mennesker er drept i harde kamper om flyplassen i Libyas hovedstad Tripoli. Mer enn 60 personer er skadd.

Minst 63 mennesker ble ifølge helsedepartementet såret i kampene mellom to tungt bevæpnede militser som tilsynelatende begge er alliert med regjeringen. Det er sivile blant de drepte, deriblant en ansatt i et flyselskap.

Flyplassen, som er Tripolis eneste, ble stengt som følge av kampene. De ansatte ble evakuert, og minst fem flygninger ble kansellert, opplyser en flyplasskilde til AP. Et bilde publisert på flyplassens Facebook-side viser et passasjerfly som har fått taket sprengt av.

Militssoldatene angrep angivelig for å frigjøre 2500 fanger som holdes i et fengsel ved flyplassen, men møtte motstand fra en annen milits som kontrollerer Mitiga-flyplassen.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet landets leder Muammar Gaddafi i 2011.

En rekke militsgrupper kjemper om makten i landet, som også har flere rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger.

(NTB)