Harde kamper tvinger opprørere til retrett

Opprørerne er tvunget ut av Bin Jawad mens Ras Lanuf angripes fra lufta.

TAPTE LIV: Likene av døde opprørere ligger på gulvet i et sykehus den libyske byen Ras Lanuf etter harde kamper i byen denne helgen. Foto: Asmaa Waguih/REUTERS/Scanpix
TAPTE LIV: Likene av døde opprørere ligger på gulvet i et sykehus den libyske byen Ras Lanuf etter harde kamper i byen denne helgen. Foto: Asmaa Waguih/REUTERS/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyske opprørere strømmet inn i byen Ras Lanuf i tungt bevæpnede biler søndag formiddag. De bekrefter at de har gitt slipp på byen Bin Jawad, etter at regjeringsstyrkene til Muammar Gaddafi gikk til angrep søndag morgen.

Bin Jawad ligger seks mil lenger vest langs den libyske kysten, og de som har trukket seg tilbake forteller om harde kamper, og at regjeringsstyrkene skal ha brukt granater, maskingevær og snikskyttere.

Samtidig har Ras Lanuf vært under luftangrep flere ganger søndag morgen.

Flere kontrollposter som tilhører opprørerne i byen, er beskutt fra lufta, noe opprørerne har besvart med antiluftskyts.

De som kommer tilbake fra Bin Jawad hevder å ha skutt ned et av regjeringsstyrkenes helikoptre.

Minst 14 personer skal være såret i kampene så langt, ifølge medisinsk personell.

Opprørerne som vil styrte Gaddafi, har sakte, men sikkert beveget seg lenger vest fra Benghazi der de har kontroll.

Via oljebyen Ras Lanuf tok de lørdag kontroll over Bin Jawad. Søndag hevdet de å også ha tatt den nærliggende byen An Nawfaliyah.

Disse to småbyene ligger øst for Sirte, en av Gaddafis sterke skanser.

Tidligere søndag kom det meldinger på statlig fjernsyn om at flere byer var gjenerobret av Gaddafis styrker. Opprørerne har tilbakevist at dette er tilfelle i Ras Lanuf, Tobruk og den viktige kystbyen Misrata.

(NTB)