BOMBES: -Helgens kamper betyr at den skjøre våpenhvilen mellom om partene i Syria-konflikten er i ferd med å brytes helt ned i området, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman. Bildet viser røyk som stiger opp over Aleppo etter et bombeangrep fra russiske kampfly fredag. Foto: Beha el Halebi / Anadolu Agency / NTB Scanpix
BOMBES: -Helgens kamper betyr at den skjøre våpenhvilen mellom om partene i Syria-konflikten er i ferd med å brytes helt ned i området, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman. Bildet viser røyk som stiger opp over Aleppo etter et bombeangrep fra russiske kampfly fredag. Foto: Beha el Halebi / Anadolu Agency / NTB ScanpixVis mer

Harde kamper ved Aleppo

Frykter at våpenhvilen er i ferd med å brytes helt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De syriske regjeringsstyrkene og deres allierte møter tøff motstand fra opprørere i heftige kamper sør for Aleppo, ifølge eksilgruppen SOHR.

Ifølge den London-baserte gruppen gjorde opprørerne framskritt lørdag kveld ved å ta kontroll over to bakketopper.

SOHR-leder Rami Abdulrahman mener helgens kamper betyr at den skjøre våpenhvilen mellom om partene i Syria-konflikten er i ferd med å brytes helt ned i området. Våpenhvilen har nå vært i kraft i flere uker og har begrenset kampene i landet, men ikke stanset dem helt.

Opprørere, inkludert krigere fra Nusrafronten, gikk tidligere lørdag til angrep mot områder vest for og i nærheten av Aleppo, som en gang var Syrias kommersielle senter. Syriske og russiske kampfly svarte med titalls luftangrep over området, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

Nusrafronten regnes som al-Qaidas fløy i Syria. Gruppen er i likhet med IS ikke omfattet av den midlertidige våpenhvilen i landet.

Krigføringen mot IS, og mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere vest i landet, har fortsatt etter at våpenhvilen trådte i kraft. Regjeringsstyrkenes offensiv mot opprørerne sør for Aleppo ble innledet natt til onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram