LOJALE TIL KADHAFI: Styrkene i Dehiba er lojale til Kadhafi. Foto: REUTERS/Anis Mili/Scanpix
LOJALE TIL KADHAFI: Styrkene i Dehiba er lojale til Kadhafi. Foto: REUTERS/Anis Mili/ScanpixVis mer

Harde kamper ved grensa mellom Libya og Tunisia

Opprørere og lojale Kadhafi-styrker i harde trefninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nyhetskanalen Al Jazeera som melder om nye harde kamper mellom opprørerne og styrkene til diktatoren Mouammar Kadhafi.

De lojale Kadhafi-styrkene skal ha krysset grensa til Tunisia og angrepet opprørssoldater.

Ifølge Al Jazeera foregår det nå kamper på den tunisiske siden av grensen.

Krysset grensa
Opprørere skal ha søkt tilflukt i grensebyen Dehiba. Ifølge internasjonale nyhetsbyråer skal Kadhafi-soldatene ha angrepet med tungt artilleri og skytevåpen.

Hvis opplysningene fra grensbyen er korrekt, er det en ny og svært alvorlig vending av krigen i Libya. Kadhafi-reguimet ahr ikke tidligere angrepet opprørere utenfor landets grenser.

- Det pågår intens skyting sentralt i byen. Dette begynte for to timer siden, og folk kan ikke gå ut, forteller to innbyggere i byen til Reuters.

Harde kamper
Nyhetskanalen Al Jazeera melder om kraftige kamper i grenseområdet.

Kadhafi-styrkene angriper opprørere på den tunisiske siden av grensen. Det er også meldinger om trefninger mellom Kadhafi-styrkene og tunisiske millitære tropper.

Det meldes om kraftig skuddveksling i den sentrale delen av grensebyen Dehiba fredag formiddag.

Myndighetene i Tunisia har protestert og fordømt skytingen og krenkingen av grensa.

Tilflukt
De siste ukene skal opprørerne ha søkt tilflukt i nærheten av Dehiba og brukt byen som base for å slå til mot Kadhafi-styrkene.

Fra Tripoli blir det benektet at regjerningsstyrkene har angrepet sivile. Talsmenn for Kadhafi-regimet hevder de kjemper mot islamistiske ekstremister.

Nyhetsbyrået Reuters meldte i formiddag at minst 12 personer skal ha blitt drept av artelleri mot opprørsbyen Misurata fredag. Reuters opplysninger kommer fra en lege ved det lokale sykehuset.

Det er uklart hvor mange som er drept i kampene mellom opprørssoldater, tunisiske miltære og Kadhafi-styrkene som har tatt seg over grensa til Tunisia.