Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Harde sammenstøt i indisk Kashmir

Minst tolv mennesker er skadd i protester mot angrepet mot en kjent separatistleder.

KAMPER: Demonstranter kaster stein mot politiet under en protestaksjon i Srinagar i den indiskstyrte delen av Kashmir. Minst tolv mennesker er skadd i harde sammenstøt mellom demonstranter og soldater i indisk Kashmir, etter at en kjent separatistleder ble alvorlig skadd i en skyteepisode. En lite kjent islamistgruppe har tatt på seg skylden for skytingen mot Fazal-Haq Qureshi. Foto: EPA/FAROOQ KHAN / SCANPIX
KAMPER: Demonstranter kaster stein mot politiet under en protestaksjon i Srinagar i den indiskstyrte delen av Kashmir. Minst tolv mennesker er skadd i harde sammenstøt mellom demonstranter og soldater i indisk Kashmir, etter at en kjent separatistleder ble alvorlig skadd i en skyteepisode. En lite kjent islamistgruppe har tatt på seg skylden for skytingen mot Fazal-Haq Qureshi. Foto: EPA/FAROOQ KHAN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst tolv mennesker er skadd i harde sammenstøt mellom demonstranter og soldater i den indiske delen av Kashmir. Demonstrantene protesterte mot angrepet mot en kjent separatistleder.

Soldatene brukte lørdag tåregass for å spre demonstrantene i Srinagar, som er den største byen i indisk Kashmir. Uroen brøt ut etter at separatistlederen Fazal-Haq Qureshi dagen før nær var blitt drept i en skyteepisode.

Qureshi er en ledende talsmann for den moderate delen av separatistalliansen Hurriyat. Han har gått inn for at Hurriyat skal forhandle med den indiske regjeringen om en fredelig løsning på konflikten i indisk Kashmir.

En lite kjent islamistgruppe som kaller seg al-Nasreen har tatt på seg skylden for angrepet mot Fazal-Haq Qureshi. - Dette er et forsøk på å ødelegge fredsprosessen, sier sjefen for den regionale regjeringen i indisk Kashmir, Omar Abdullah.

Siden 1980-tallet er mer enn 45.000 mennesker drept i politisk uro i den indiskstyrte delen av Kashmir. India har anklaget Pakistan for å støtte opprøret i regionen og for å drive egne leirer der opprørerne trenes opp.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media