Harde sammenstøt i Mitrovica

16 franske KFOR-soldater, 20 serbere og fem kosovoalbanere ble skadet i nye uroligheter i den serbiskdominerte delen av den delte byen Mitrovica i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Reuters-reporter så minst seks franske soldater og en kaptein som ble såret da to kosovoalbanere kastet eksplosiver mot soldatene som hadde omringet et kosovoalbansk hus der det hadde vært skyting. Noen av soldatene ble evakuert til et fransk militærsykehus.

Philippe Paco, talsmann for FN-operasjonen i Kosovo, forteller at han hørte at bråket begynte som en krangel mellom albansk og serbisk ungdom.

- En albaner avfyrte et jaktgevær mot en ung mann og såret ham, og like etter kastet albanere på en gårdsplass to granater, sier Paco.

En lege på sykehuset i Nord-Mitrovica, Marko Jaksic, opplyser at 20 serbere kom til skade, to av dem alvorlig.

KFOR-talsmann Patrick Chanliau bekrefter at 16 franske soldater, 20 serbere og fem albanere, blant dem en kvinne, ble såret. Ingen av de franske soldatene kom alvorlig til skade.

KFOR omringet huset der skytingen begynte i ettermiddag. To biler sto i brann, og et barn skal også være skadd. Fire albanere er pågrepet og portforbudet i Mitrovica er utvidet fra i kveld.

(NTB)

SKADD: En fransk soldat får hjelp etter at han ble såret i Mitrovica i ettermiddag.