Harde skyts og isfront mellom menneskerettighets-eksperter

Amerikansk økonom hevder lederen av Oslo Freedom Forum er høyrevridd og uten troverdighet - og anklages selv for å være en betalt pr-agent for president Hugo Chavez.

HARDE BESKYLDNINGER:  - Thor Halvorsens organisasjon Human Rights Foundation har liten eller ingen troverdighet, sier Mark Weisbrot, en av verdens ledende Latin-Amerika-eksperter, her utenfor Grand Hotel, hvor Oslo Freedom Forum avholdes. Halvorssen svarer til Dagbladet at den verdenskjente regissøren Oliver Stones nye film om president Chavez er betalt av Chavez-regimet, og at manusforfatter Weisbrot er presidentens betalte pr-agent. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
HARDE BESKYLDNINGER: - Thor Halvorsens organisasjon Human Rights Foundation har liten eller ingen troverdighet, sier Mark Weisbrot, en av verdens ledende Latin-Amerika-eksperter, her utenfor Grand Hotel, hvor Oslo Freedom Forum avholdes. Halvorssen svarer til Dagbladet at den verdenskjente regissøren Oliver Stones nye film om president Chavez er betalt av Chavez-regimet, og at manusforfatter Weisbrot er presidentens betalte pr-agent. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): «Kjøpt og betalt». «Uten troverdighet». Beskyldningene hagler mellom to de to internasjonale Latin-Amerika-ekspertene.

Oslo Freedom Forum, med norsk-venezuelaneren Thor Halvorssen og hans Human Rights Foundation som primus motor, går inn i sin tredje arrangementsdag, med blant andre Nobels fredsprisvinner Lech Walesa som trekkplaster.

Samtidig avholder Universitetet i Oslo og Oslo Dokumentarkino et arrangement, som hevder å gi et bredere og mer korrekt bilde av den politiske situasjonen i Venezuela og Latin-Amerika.

Trekkplaster her er amerikaneren Mark Weisbrot, som presenteres som «en av verdens ledende kunnskapspersoner» på Venezuelas  økonomi". 

Dagbladet har bedt Weisbrot kommentere påstandene denne uka, om at Oslo Freedom Forum holder seg med talere — presentert som «Human Rights Heroes» og «Voices of Freedom» — men som også har vært involvert i militærkupp.

Weisbrot retter nå harde skyts mot arrangementsansvarlig Thor Halvorssen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer