Hardere skadd en først antatt

Marie Fredriksson går nå gjennom en rekke undersøkelser på nevrologisk klinikk ved Karolinska sjukhuset. I natt våket familien ved sykesengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roxette-stjernen (44) behandles nå på sykehuset for skadene hun pådro seg i hodet etter fallet onsdag ettermiddag. Fredriksson hadde vært ute på joggetur nær hjemmet i Djursholm utenfor Stockholm da hun mistet balansen og falt.

Kraftig hjernerystelse

- Da hun kom hjem ble hun svimmel, sier hennes manager Marie Dimberg til Aftonbladet. I fallet skadet hun hodet.

- Vi satte oss i bilen og kjørte direkte til sykehuset, jeg hadde kontakt med henne hele veien. Hun følte seg dårlig og var svimmel, sier ektemannen Mikael Bolyos til Expressen.

- Det er ganske traumatisk for Marie. Jeg tror aldri hun har vært på sykehus tidligere, untatt når hun har fått barn, sier hennes manager Marie Dimberg til Aftonbladet.

Manageren forteller at Fredriksson har fått en svært kraftig hjernerystelse. Men hva som er grunnen til at sangerinnen følte seg svimmel og falt vet man ikke foreløpig. Legene håper tester skal bringe dette på det rene.

- Marie fikk et skikkelig slag i hodet, sier Li Eriksson fra Roxettes plateselskap EMI.

Blødning bak øret

Siden onsdag kveld har Fredriksson ligget på nevrologisk. Flere av landets ledende eksperter på området arbeider med stjernen.

Det første døgnet var Fredriksson svært dårlig. I går var hun omtåket og svimmel. Ved sykesengen våker mannen Mikeal Bolyos døgnet rundt. Fredrikssons bror ble informert om tilstanden til søsteren i går formiddag.

- Hun fortalte at hun hadde fått en blødning bak det ene øret, sier Sven-Arne Fredriksson til den svenske avisa.

Også søsteren Tina Fredriksson var i kontakt med Marie i går.

- Vi snakket sammen på morgenen, og hun hørtes medtatt ut, sier søsteren.

Kan ikke gå eller stå

Per Gessle, Maries bandkollega i Roxette er informert om ulykken. Som Maries venner, pårørede og kolleger er også Gessle svært urolig for tilstanden.

- Hun kan verken gå eller så oppreist, sier Li Eriksson i EMI, som kontaktet Marie på sykehuet i går ettermiddag.

- Men hun er våken, og ved godt mot, tilføyer manager Dimberg. I beste fall kan Fredriksson skrives ut fra sykehuset i dag. Verken legene ved sykehuset, Fredriksson selv eller mannen hennes ville komme med noen uttalelse i går kveld.

<B>HARDT SKADD:</B> Marie Fredriksson kan verken gå eller stå oppreist.