Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hardt mot hardt i Beiarn

Statkraft har nå fått tillatelse til å sette opp brakkerigger i Beiarn. På Beiarfjellet ble det fredag satt opp kontrollposter for å stoppe Statkrafts inntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statkraft har nå fått klarsignal fra Beiarn kommune til å sette opp brakkerigger og dermed starte forberedelsene til utbyggingen i Beiarn. I neste uke får kommunen svar fra Miljøverndepartementet på om det trengs reguleringsplan for utbyggingen. Hvis dette ikke er nødvendig, vil Statkraft kunne sette i gang med bygging av kraftverk i Beiarn.

- Vi er villige til å sette oss i veien for å stoppe Statkraft, men vi skal ikke bruke vold, sier kunstner Kurt Edvin Blix Hansen til NTB.

Fredag satte aksjonistene i Beiarn opp kontrollpost ved riksveien på Beiarfjellet. Dette er den eneste veien inn i Beiarn. Her må Statkraft forbi for å starte utbyggingen av Beiarvassdraget.

- Statkraft trodde at denne aksjonen var løse rykter. Vi skal vise at vi mener alvor, sier Finn Strand i Beiaraksjonen mot kraftutbygging til NTB.

(NTB)