VED ÅSTEDET: Sørgende ungdommer på Herøy i dag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
VED ÅSTEDET: Sørgende ungdommer på Herøy i dag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Hardt prøvet Herøy-lensmann må gi svar

Hvordan tragedien kunne skje?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HERØY (Dagbladet.no): Den erfarne lensmannen er begynt å bli vant til tragedier. Som lensmann i Herøy har han to prioriterte oppgaver han mannskapet nå jobber iherdig med.

- Først og fremst har vi nå satt kreftene inn på å innhente alt som skal til for å få identifisert de omkomne. Om det går slik vi håper skal vi kunne ha et svar på disse tingene i morgen, sier Myklebust til Dagbladet.no

Den andre viktige oppgaven er å gi et sørgende bygdefolk, familie og venner av de omkomne et svar på hva som skjedde den fatale morgenen tredje søndag i advent.

Får bistand
- Vi har gjort en gjennomgang av åstedet med teknikere lokalt, men først onsdag vil vi få bistand fra Kripos. Alle brannene i helga har tatt beslag på store resurser, derfor tar dette tid.

-Vil det foregå etterforskning på branntomta før Kripos kommer til stedet?

- Nei, vi har nå blombert og forseglet huset og sperret av tomta. Dette fordi Kripos da får et så urørt åsted som mulig når de kommer onsdag.

- Det har vært nevnt at en farlig ovn på stedet kan ha vært årsak, stemmer dette?

- Det stemmer at det skal ha vært en oljeovn inne i huset. Hvor farlig og ødelagt den var vil jeg ikke spekulere i, men den har vært nevnt, ja.

- En person klarte å komme seg ut av huset, har han gitt verdifull informasjon så langt?

- Han er så langt ikke avhørt og vil først bli tatt inn til samtaler i morgen, fordi vi først og fremst har konsentrert oss om identifiseringsarbeidet rundt de savnede, sier Per Otto Myklebust.

Sørgende ungdom
Også i dag har det strømmet på med ungdom fra Herøy. Alle ønsker å vise sin sorg. Noen kommer i små grupper på to og tre. Andre er kjærestepar som gråter høyt over tapet av en eller flere venner i tragedien.

Når skolene sluttet for dagen ble strømmen tettere. Da kom hele skoleklasser til åstedet for å vise sin sorg.

- Jula blir ikke det samme i år som den har vært, og som den burde, sa ei ung jente til Dagbladet.no ved åstedet i dag. Sammen med kjæresten tente hun et lite lys for de døde ungdommene.

SKAL FINNE SVAR: Lensmann Per Otto Myklebust.Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SKAL FINNE SVAR: Lensmann Per Otto Myklebust.Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer