Hardt skadd etter gjengslagsmål

Et gjengmedlem er livstruende skadd etter et brutalt slagsmål mellom ungdomsgjenger av somalisk og pakistansk opprinnelse på Oslo sentralbanestasjon i natt. Tre andre personer ble skadet i sammenstøtet som øyenvitner beskriver som særdeles rått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer ble sendt til Ullevaal sykehus mens en tredje ble brakt til Aker sykehus. Akuttmottaket ved Ullevaal sykehus opplyser at skadene til det ene gjengmedlemmet på 19 år er alvorlige.

Slagsmålet utspant seg både inne på Oslo sentralbanestasjon og ved plassen foran hovedinngangen. Foranledningen var i følge øyenvitner munnhuggeri mellom en somalier og en pakistaner.

Slagmark

Konfrontasjonen skal angivelig ha dreid seg om bagateller. Plutselig trekker den ene av guttene en stor kniv og stikker den andre i ryggen. Flere vitner mener også at en av ungdommene slo med øks. Området ble umiddelbart forandret til en slagmark med omlag 20 personer involvert.

Rune Møller sto omlag 10 meter fra gjengene da slagsmålet startet.

- Det ble totalt kaos. Folk sprang til alle kanter. Igjen på bakken lå minst tre personer. Den ene blødde kraftig og virket hardt skadd, sier Møller.

- Alt skjedde veldig fort. Mange av ungdommene var bevæpnet med stikk eller slagvåpen, sier Møller.

Pågrepet

Politiet stengte Oslo sentralbanestasjon i omlag en time. Alle tog ble innstilt og området ble avsperret. Over 30 politifolk med hunder tok seg inn på stasjonen og finkjemmet område. Et titalls personer ble ført ut av stasjonen. Flere av dem skadd.
- Foreløpig er seks personer pågrepet i saken. Vi jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt. Alle de seks pågrepne personene er somaliere.